30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Balıkçının cenazesi Türkiye'ye getirildi

Bulgaristan Sahil Güvenlik Polisi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Türk balıkçının cenazesi Türkiye'ye getirildi. Balıkçının yakınları Bulgar adli makamlarına güvenmediklerini belirterek, Türkiye'de yeniden otopsi yapılmasını istedi. 

Önceki gün Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Beğendik köyünde balık avlamak için çıktığı Karadeniz'de karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle Bulgar Sahil Güvenlik Polisi tarafından öldürülen balıkçının cenazesi, Türkiye'ye getirildi. Dereköy sınır kapısına getirilen balıkçı Yalçın Ercan'ın cenazesi, protokol uygulanarak Türk makamlarına teslim edildi. Sınır kapısında Türk ambulansına nakledilen Ercan'ın cenazesi, Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ercan'ın yakınları, yeniden otopsi yaptıracaklarını belirterek, "Bulgarların yaptıkları otopsiye ve tuttukları tutanaklara güvenmiyoruz" dediler. 

Bu arada Bulgar polisi tarafından gözaltında tutulan Egin ve Zaim kardeşlerin ifadeleri alındıktan sonra bu akşam Türkiye'ye iade edilmeleri bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 09:36:39
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 09:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?