30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Başıboş atlar kazaya neden oldu

Kırklareli'nin Kofçaz Yolu üzerinde başıboş gezen atlar kazaya neden oldu. 

Kofçaz'dan Kırklareli'ne gelen minibüs sürücüsü bölünmüş yol orta bölümünde otlayan atın aniden önüne çıkması sonucu çarparak ölümüne neden oldu. Arkadan gelen otomobil de yolun orta yerinde ölen atın üzerinden geçince tehlike atlattı.

Kofçaz yolu üzerinde oturan ve at arabacılığı ile geçimini sağlayan Romanlar gece atlarını otlaması için başıboş bırakması facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu. Kofçaz yolunun orta bölümündeki otlar için başı boş bırakılan atları fark etmeyen minibüs sürücüsü birisine çarparak ölümüne neden oldu. Bir süre sonra Kırklareli'ne gelen otomobil sürücüsü Nihal Acar yolun karanlık olması nedeniyle orta yerinde ölen atı fark etmeyerek 41 P 2730 plakalı aracı ile üzerinden geçerek tehlike atlattı.

Kazadan sonra minibüs ve otomobil sürücüsü polisi telefonla arayarak yardım istedi. Polis ekipleri güvenlik önlemi almasından sonra Kırklareli Belediyesi'nin görevlendirdiği kepçe ile atın leşi yol kenarına itildi. Daha sonra kepçeye yüklendiği sırada gebe olan atın karnından yavrusu cansız halde düştü. Belediye ekipleri tarafından ana yoldan kaldırılan at araziye açılan çukura gömüldü. Yol ise itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.

Kaza yapan otomobili kullanan Nihal Acar, Kırklareli'ne gelirken yolun ortasındaki at leşini fark etmediği için üzerinden geçtiğini söyleyerek, “Bunun dışında orta refüjde otlayan atlar da vardı. Panikledim, ama kazayı ucuz atlattık” dedi.

Kazadan sonra polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılan başıboş atlar bir süre sonra yine yolun orta bölümünde otlamak için geldi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman IP: 78.183.92.xxx Tarih : 2.11.2008 15:59:11

Aynı durum özellikle yaz aylarında Demirköy-İğneada yolunda da mevcut. Bu yol güzergahında da çok sayıda inek sürüler halinde yol üzerinde geziyor.