8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Başkandan önemli mesajlar

Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Münasebetiyle önemli mesajlar verdi.

“Engellilik sadece kişinin kendisi İçin değil, başta aileler ve aile bireyleri olmak üzere tüm toplumun imtihanıdır” diyen Başkan Cingöz sözlerini şöyle sürdürdü;
“Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. İnsan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı engellilerin en tabii hakkıdır.

Sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bu konuda; eğitimden sağlığa, kültürden sosyal psikolojiye kadar birçok alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalan engellilerimizin, içinde yaşadıkları toplumdan ayrılmadan bir bütün olarak yaşamaları sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır.

Onların sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve Üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir.

Engelli vatandaşların karşılaştığı zorluklara rağmen onlara ilgi göstererek yaşama daha sıkı bağlanmalarına yardımcı olunması gerekmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın, karşılaştıkları tüm zorluklarda, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, hayırseverler ve birey olarak, onlara varlıklarını hissettirmek, göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve destekle gerçekleştirileceğimiz çalışmalar engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Bu yönde atılacak her adım, engelli hayat standartlarının yükseltilmesinin bir basamağını oluşturacaktır.”dedi.

Başkan Cingöz son olarak; Engelli vatandaşlarımızın sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumumuzdaki bilinçli duyarlılığın ve hassasiyetin daha da artmasına katkı sağlanması gerektiğine dikkat çekerken, “bu vesileyle ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 01:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?