30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Beksaç'tan Edirne-Kırklareli Araştırmaları

Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyet Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Engin Beksaç'ın 25.Araştırma Sonuçları Toplantısı 3.Cildinin Mayıs-Haziran Sayısı çıktı.

Kuzeybatı Anadolu ve Trakya'da Megalitrik, Kaya-Oyma ve Kült Projesi Edirne-Kırklareli Yüzey Araştırmaları'nın yer aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü onaylı baskıda oldukça ilginç bilgiler yer alıyor. Edirne Lalapaşa'nın bir çok köyü ve Kırklareli İli, Merkez İlçeye bağlı Dereköy Elmalı Mevkii, Demirköy ve Pınarhisar İlçeleri ile bu ilçelere bağlı köylerde gerçekleştirilen yüzey araştırmaları hakkında bilgilerin bulunduğu bu önemli baskı gerçekten okunmaya değer.

12 Temmuz 2008 Perşembe günü İğneada'ya Ekolojik Çevre Konulu bir konferans için gitmek üzereyken, beraberinde Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fırat Arapoğlu ile birlikte Pınarhisar İlçemizi de ziyaret eden Prof.Dr. Engin Berksaç bu önemli baskıdan bizlere de verdi. Pınarhisar'ın kendisi için ayrı ve önemli bir yer olduğunu ifade eden Beksaç; bu çevrede oldukça önemli bir Tarihi Miras bulunduğunu ve büyük bir titizlikle korunması gerektiğini belirtti.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 19:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?