30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Bir günlük gelin takılarla kaçtı

Kırklareli'ne merkeze bağlı Kızılcıkdere Köyü'nde kasap dükkanı işleten 32 yaşındaki Kemalettin A'yı bir günlük eşi 19 yaşındaki Aysel K. takılarla birlikte terkederek kaçtı. 

Aradan geçen süre içinde resmi nikahlı eşinden umudu kesen Aktan savcılığa giderek eşi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.


4 Ekim'de Kemalettin A. bir tanıdığı vasıtasıyla İstanbul'da oturan 19 yaşındaki Aysel K. ile görücü usulü tanıştı ve daha sonra İstanbul'da 22 Eylül günü düzenlenen kına gecesinin ardından ertesi gün resmi nikahları kıyıldı. Gelin düğün yapılmadığı için baba evinde kalırken, damat ise Kırklareli'ndeki köyüne geri döndü ve 4 Ekim'deki düğünün hazırılklarına başladı. 4 Ekim günü bir minibüsle gelinle birlikte düğünün yapılacağı damadın köyüne gelindi. Burada düğün hazırlıkları sürdüğü sırada kız tarafı ile erkek tarafı arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gelinin dayısı Tucay K. ve İsmail K. damadın amcası Selahattin A. ve amcasının oğlu Selami A'yı bacaklarından hafif şekilde yaralandı.

Olayın Jandarma'ya bildirilmesinin ardından gözaltına alınan Tuncay ve İsmail K. çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralanan baba-oğul ise ayakta tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Gelin ve damat ise Jandarma'ya ifadelerini verdikten sonra evlerine gönderildi. Jandarma tarafından evlerine gönderildikten kısa bir süre sonra ise dayıları ile buluşan Aysel K., kına gecesinden kalan ve yaklaşık 10 bin YTL değerinde olduğu öne sürülen takılarla birlikte eşini terk ederek kayıplara karıştı. Eşinin kaçtığını anlayan Kemalettin A. ise şaşkına döndü.


Resmi nikahlı eşinin dayıları ve yakınları tarafından İstanbul'a götürüldüğünü ve eşi ile sadece telefon ile görüştüğünü belirten Kemalettin A., "Düğün ve kına gecesi için toplam 26 bin 500 YTL para harcadım. Kırklareli'ndeki düğünde miseafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için iki adet inek ve çok sayıda koyun kestirdim. Ancak eşim bu yaptıklarıma rağmen takılarla ve ona yeni aldığım kıyafetlerle beraber İstanbul'a gitti ve bir daha da geri dönmedi. Aysel benim resmi nikahlı eşim ama bir kere bile ona dokunmadım. Şuan eşimden davacı oldum. Ancak evine dönerse davamdan vazgeçerim. Çünkü ben eşimi seviyorum"dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?