30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Boşnaklar Pita gününde buluştu

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Teferiç Şenliği Pita Günü Esenköy'de gerçekleştirildi. 

Çeşitli illerden çok sayıda Boşnak'ın katıldığı şenlikte konuşan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Derneği Başkanı Bekir Yavus, iş adamlarını Bosna'ya yatırım yapmaya davet etti. 1995 Daytın anlaşmasından sonra satışa çıkan bazı yerlerin, oradaki Müslüman halk tarafından Türkiye'nin almasını istediklerini, ancak yerlerin teker teker yabancıların eline geçtiğini hatırlatan Yavus, "Ülkemizi seven, Türkiye dostu, Osmanlı'yı halen hem kalbinde, hem de mimarisiyle yaşatan Bosna'daki Boşnakları yalnız bırakmamalıyız. O güzel ülkeye her yıl turlar düzenleyip, insanlara moral verelim" dedi. 

Şenliğe AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Adana, İzmir, Adapazarı, Ankara, Biga, Bursa, Eskişehir, Karacabey, Karamürsel, İzmir Urla, Sefaköy, Aliağa, Manise Turgutlu, Çanakkale, Alibeyköy, Ayvalık Küçükköy, Kırklareli Baklaya ve Kütahya'dan çok sayıda insan katıldı. Konuşmaların ardından halaylar çekilip, Boşnak oyunları oynandı. Pita (boşnak böreği) ikramı ve folklor gösterilerinin yapıldığı şenlik akşam saatlerine kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:07:33
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?