20
Nisan
2024
Cumartesi
KIRKLARELİ

Böyle promosyon görülmedi

Tozaklı Köyü'nün nüfusu 804'ten 768'e düşünce Muhtar İnan, 'Bir çocuk yap bir yıl su bedava olsun' projesi ile çocuk yapan ailelerin evinin bir yılık su masrafını karşılama sözü verdi. İnan, doğum sonrası ailelerin çocuklarının köy nüfusuna kayıt edilmesini gerekteğini söyleyerek, uygulamanın 1 Eylül 2013 tarihinden sonra başlayacağını söyledi.

"BİR ÇOCUK YAP, BİR YIL SU BEDAVA"

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan Tozaklı Köyü'nün geçen yıl 804 olan nüfusu ölüm, göç ve çalışmak için ayrılanlarla nüfus 768'e düştü. Orta yaşlıların yoğun olduğu köyde nüfus azalınca, Muhtar Ali İnan azaları ile birlikte 'Bir çocuk yap, bir yıl su bedava olsun' projesini hayata geçirdi. İnan, proje kapsamında ilk olarak, 2013 yılında geçimsizlik nedeniyle boşanan 1 çocuk sahibi çiftçi 39 yaşındaki Erdinç Çelik ve 33 yaşındaki Selvinaz Çelik'i 6 ay önce, yakınlarının da yardımıyla barıştırdı.

Çiftin bebek beklediğini öğrenen İnan, köy nüfusuna katkısı nedeniyle bir yıllık su faturasını karşılama sözü verdi. Ardından da azalarıyla birlikte yaptığı toplantıda bedava su projesini tüm köye yayarak 'Bir çocuk yap, bir yıl su bedava olsun' projesini başlattı. Tozaklı Köyü'nde, 1 Eylül'den sonra çocuk sahibi olan ve çocuklarını köy nüfusuna kaydettirecek ailelerin bir yıllık su tüketim masrafını muhtarlık karşılayacak.

"GÖÇ AZALIR, NÜFÜS GENÇLEŞİR"

Eylül ayından sonra çocuklarının doğacağını anlatan Selvinaz Çelik, "Eşimle ikinci defa evlendik. Bir çocuğumuz daha olacak. Muhtarımız bize bir yıl boyunca hiç su parası ödetmeyeceğini söyledi. Köyümüzde ailelerin çoğu bir çocuklu. En fazla iki çocuklu aileler var. Hem göç olmaz hem de köyümüzün nüfusu gençleşir" dedi.

MUHALİF KÖYLÜLER GEREKSİZ DİYOR

Bazı köylüler ise köy nüfusunun ağırlıklı olarak yaşlılardan oluştuğunu ve çocuk sahibi olmalarının zor olduğunu söyleyerek projeyi gereksiz bulduklarını ifade etti. Köyde geçen yıl aralık ayında 5 çiftin nikah kıydığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2013 Cumartesi 18:27:29
Güncelleme :25 Ağustos 2013 Pazar 18:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?