30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Bulgar Sadık'ın altınları aranıyor

Kırklareli'nde bir kişi, tarlasında Milli Mücadele döneminde çetelere karşı savaşan "Bulgar Sadık"a ait olduğunu ileri sürdüğü altınları bulmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alarak kazı çalışması başlattı.



Alınan bilgiye göre, Akalar Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Abdullah Düzyol, Söğütçük Çeşme mevkiindeki tarlasında altın aramak için resmî izin aldı. Bakanlıktan bir ay kazı izni alan Düzyol, 3 dönümlük tarlasında, polis ve müze müdürlüğü yetkililerinin kontrolünde iş makinesinin yardımıyla kazıya başladı.

Düzyol, yaptığı açıklamada, Milli Mücadele döneminde çetelere karşı savaşan "Bulgar Sadık"ın, 13 yıl önce 102 yaşındayken Kırıklareli'ne gelip tarlasında incelemelerde bulunduğunu söyledi. Tarlasında 10 yıl önce de altın aradığını anlatan Düzyol, "Tarlamda Bulgar Sadık'a ait 2 ton altın olduğuna inanıyorum. Bulgar Sadık Milli Mücadele döneminde altınları bu toprağa gömmüş." dedi.

Kazı çalışmasını sürdüren Metin Arda da kazının 30 gün süreceğini ve bunun için de 10 bin YTL ayrıldığını kaydetti. Bulgar Sadık'ın, çeşitli kaynaklara göre, Mili Mücadele öncesi ve sonrasında İzmit ve çevresinde düşmana karşı mücadele etttiği, silah ve mühimmatın cepheye ulaştırılmasında görev aldığı belirtiliyor.

A.A
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 10:12:05
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 18:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?