6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Bulgaristan'dan transit vizeye son

Edirne Valiliği, Bulgaristan'ın, Avrupa Birliği'ne (AB) girmesi nedeniyle, sınır kapılarındaki transit vize uygulamasına son verdiğini bildirdi. 

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bundan sonra Türkiye'den Bulgaristan'a geçiş yapacak olan vatandaşların kendi illerinin bağlı bulunduğu Bulgaristan Başkonsolosluklarından vize almaları gerekiyor.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu tarafından sadece Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde bulunan vatandaşlara transit vize veya normal vize verileceği ifade edilen açıklamada, diğer illerde faaliyet gösteren şirket ve kişilerin mağdur olmamaları için Bulgaristan üzerinden yurt dışına çıkışlarda mutlaka illerinin ilgili olduğu Bulgaristan makamlarından vize almaları gerektiği bildirildi.

Bu durumun Schengen vizesi sahiplerine de uygulandığı belirtilen açıklamada, Türkiye'den ihraç yükü fındık ve benzeri gıda maddeleri alıp, Avrupa ülkelerine götürmek üzere Bulgaristan gümrüğüne giriş yapan TIR sürücülerine de, Bulgaristan'ın AB üyeliği nedeniyle mevzuatlarının değiştiğinden geçiş izni vermediği kaydedildi.

Bu nedenle şu anda 20 civarında TIR'a her iki gümrüklü alanda Bulgaristan'ın geçiş izni vermesinin beklendiği bildirilen açıklamada, konunun Bulgaristan Tarım Bakanlığı'na iletildiği, sorunun süratle çözülmeye çalışıldığı belirtildi.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 11:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?