30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Camiide kılınan namazlar boşa mı gitti

Geçtiğimiz Ramazan Ayı'nda köye gelen bazı misafirler tarafından tesadüfen fark edilen caminin durumun ilk önce Pınarhisar İlçe Müftülüğü'ne bildirilirken, yapılan ölçümler sonucu camiinin kıblesinin 35 derece batıya yönelik olduğu anlaşıldı.

Söz konusu caminin planlarında sorun olduğu anlaşılırken caminin minberinden her hangi bir değişikliğin yapılamayacağı ve tek çarenin yeni bir cami yapmak olduğu gibi bir durum  ortaya çıktı. 


Bu durum karşısında köy halkı tarafından seri bir şekilde Ataköy Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Yeni caminin yapımına başlandı ve dernek tarafından cami inşaatı için yardım toplanmaya başlandı. Şu an caminin kaba inşaatı tamamlanmış durumda.

Geçtiğimiz Cuma günü Pınarhisar Merkez(Kurtuluş) Camiine gelen Ataköy Camii imamı, cemaate verdiği vaaz esnasında Ataköy Camii ile ilgili konuları cemaate aktardı ve caminin üzerinin kurşunla kaplana bilmesi içini cemaatten yardımcı olmalarını istedi. Böyle bir durumla karşılaşan ve şaşkınlığını gizlemeyen bazı vatandaşlar birbirlerine "Ataköy Camii'nde yıllardır kılınan namazlar boşuna mıydı? sorusunu sormadan edemediler. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 10:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?