30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Chery'nin patronu fabrika yeri baktı

Çin otomotiv şirketi Chery'nin Türkiye'ye ilişkin yatırım planında sona geliniyor. Chery Başkanı Yin Tongyao ve Başkan Yardımcısı Zhou Biren, Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'nde incelemelerde bulundu.

Yatırım kararının verilmesi halinde Chery'nin iki modeli Türkiye'de üretilecek. Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer'in verdiği bilgiye göre, Çinli yöneticiler, Mermerler Otomotiv ile birlikte yaptıkları Avrupa Yedek Parça Lojistik Merkezi'ni denetlemek üzere İstanbul'a geldi. Tongyao ve Biren, Chery'nin Türkiye pazarındaki yatırım planına ilişkin olarak Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'nde inceleme yaptı. Tongyao, Chery'nin yatırım konusundaki planının, önümüzdeki günlerde Mermerler'in yapacağı ön fizibilite çalışması sonrası karara bağlanacağını, Türkiye'de fazla talep gören iki modelin üretilebileceğini kaydetti. Murat Mermer, 11 kişilik bir inceleme ekibi tarafından Türkiye'ye ilişkin hazırladıkları rapor sonrasında Başkan Tongyao'nun raporda anlatılanları yerinde görmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin coğrafi avantajının Chery açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Mermer, Çinli şirketin mutlaka Türkiye'de olmak istediğini anlattı. Mermerler Otomotiv'in planlanan yatırımı yüzde 50 ortaklık şeklinde düşündüğünü dile getiren Mermer, şu bilgileri verdi: "Böyle bir yatırım minimum 250 milyon dolarlık maliyet doğurur. Chery yatırımdan vazgeçse bile sözleşmemiz gereği böyle bir yatırımı biz yapabiliriz. Tekirdağ'da daha önce aldığımız uygun bir arsamız bulunuyor. En kötü senaryo, Chery vazgeçerse bu yatırımı biz yaparız. Birkaç ay içinde netleşecek. Şu an ince hesap noktasındayız. Ana hatlar ortaya çıktı. Bu yola çıkıldı, artık dönüş yok. Şimdi destek bekliyoruz."

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 16:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?