30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Çorlu'nun nüfusu 50 İlden büyük

T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) Veri Tabanı rakamları açıklandı. Buna göre 190 bin 792 nüfusu ile Çorlu şehir merkezinin 50 ilin merkezinden daha fazla nüfusa sahip olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyelerine bağlı ilçeler dışında Çorlu, en büyük ilçe olarak dikkat çekti. 

Önceki yıllarda 44 ilden daha büyük ilçe olarak bilinen Çorlu, son dönemdeki nüfus artışı ile 6 ili daha geride bırakmış oldu. T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 50 ilin nüfusundan daha fazla nüfusuna sahip olduğu ortaya çıkan Çorlu, büyükşehir belediyelerine bağlı ilçe belediyeleri dışında kalan ilçeler arasında ise en büyük ilçe olarak dikkat çekti. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Kocaeli, Mersin gibi büyükşehir belediyelerine bağlı
ilçeler haricinde Çorlu, Türkiye'nin en büyük ilçesi olarak belirlendi. 

ADNKS çalışmalarının ardından elde edilen TÜİK verilerine göre, Çorlu şehir merkezinde 91 bin 958'i kadın, 98 bin 834'ü erkek olmak üzere toplam 190 bin 792 kişi yer alıyor. Çorlu'nun köylerinde ise 34 bin 452 kişi bulunuyor. Şehir merkezi ile köylerin nüfusu toplandığında ise ortaya 225 bin 244 rakamı çıkıyor. 

Çorlu'nun nüfus bakımından büyük olduğu 50 il ise şöyle:
"Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Aydın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barış çifci IP: 78.181.139.xxx Tarih : 19.02.2008 11:45:20

Çorlu Trakyanın gözdesi ve nüfusu her geçen gün artıyor. Modern bir yer ve teknoloji adına herşey..! İl olması gerek çorlunun bir an önce ve türkiyede herkez bilmiyor ilçe diye herkezin söz eebileceği bir yer çorlu olmalı