30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Demircihalil Köylüsü'nden tepki

Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından Kırklareli merkez ilçeye bağlı Demircihalil Köyü’nde 11 Mart 2008 Salı günü 12 hektarlık alanda Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi. Yapılan tören ile birlikte 15 bin Çam Fidanı’nın belirtilen yere dikileceği ifade edildi.

Düzenlenen Fidan Dikim Töreni’ne; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli İl Özel İdaresi Sekreteri Raif Kelep, İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcısı Erol Akyüz, İl Genel Meclis Üyesi Yurdaer Ulus, Çevre ve Orman Müdürü Fikri Erbaş, Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Bayındırlık ve İskan Müdürü Belkıs Akkan, Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Süleyman Çetin, Şube Müdürü Metin Delmecioğlu, Karayolları 15. Şube Şefi Alaattin Koç, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Çevre ve Orman Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Hikmet İhtiyar katıldı.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un ilk fidanı dikmesi ile birlikte törene katılanlar ellerinde kürek ve çapalarla fidanları dikmelerinin ardından Fidan Dikim Töreni sona erdi.

Demircihalil Köylüsü Törene gelmeyerek tepki gösterdi

Düzenlenen törene katılan Demircihalil Köyü Muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu Fidan Dikim Töreni yapılan yerin kendi köylerine çok kısa mesafede olmasına rağmen burada çalışanların Dolhan Köyü’nden getirtilmesine anlam veremediklerini ifade etti. Kendi köylerinde de işsiz kişilerin olduğunu belirten Muhtar Tiryakioğlu, burada çalışmalar başlatılmadan evvel hiç bir yetkilinin kendi köylerinden talepte bulunmadığını belirterek buna tepki olarak köylünün düzenlenen törende yer almadığını ifade etti.

Demircihalil Köyü Muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu bu konu ile ilgili olarak köylüden tepki aldığını, hatta törene katılmasını dahi istemediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Köyümüz sınırları içerisinde bulunan bu yerin düzenlenmesi işlemi 1 aydan fazla süredir devam ediyor. Son 3-4 gün içerisinde de fidan ekimleri başladı. Burada çalışanlar Dolhan Köyü’nden geliyor. Bizim köyümüze böyle bir teklifte bulunulmadı bile. Bu konuyu Raif Beye giderek ilettim, kendileri ile ilgili olmadığını söyleyerek herkes birisine topu atıyor.

Köyün dibindeki bir yere 80 kilometre bir yerden işçi getirilmesi mantıklı değil. Bu sebeple köylümüz tepkisini göstererek törene gelmedi. Burada ne kadar işçi çalıştığını dahi bilmiyorum. Yetkililere konuyu götürmeme rağmen herkes birbirine topu attı, bu işin bir türlü yetkilisini bulamadım. Bu konuda köylüde bana tepki gösteriyor.”

Yeşilyurt Gazetesi
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 10:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan bayrak IP: 85.96.199.xxx Tarih : 21.03.2008 11:02:12

Demircihalil köylüsünün tepkisine katılıyorum ve destekliyorum. eğer o işciler mevsimlik tutulmamışsa ve yövmiyeci ise sonuna kadar haklılar dolhan neresi demirci halil neresi.