30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Dereköy Hudut Kapısı yolu bitiyor

Türkiye'yi Bulgaristan'a bağlayan ve Doğu Avrupa'ya ulaşımı kısaltan Kırklareli-Dereköy Hudut Kapısı yolunun bir an önce tamamlanabilmesi için çalışmalar yoğunlaştırıldı. 

Kırklareli halkının büyük özlemi olan Dereköy Hudut Kapısı'nın TIR trafiğine açılabilmesi için hükümetin aldığı kararın ardından Dereköy yolunun ağır vasıtaların kolayca kullanabileceği standartlarda yeniden yapılması için sürdürülen çalışmalarda büyük ilerlemeler kaydedildi. Özellikle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Kırklareli ziyaretinin ardından gönderilen ek ödeneklerle çalışmalar hız kazandı. 

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, beraberinde Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, İl yetkilileri ve müteahhit firma temsilcileri olduğu halde Dereköy yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların halen iki ayrı şantiye halinde ve her bir şantiyede yaklaşık 60 araç olmak üzere toplam 120 araçlık bir makine parkı ile sürdürüldüğü açıklandı. Çalışmaların yıl sonuna kadar aralıksız sürmesi ve mümkün olabildiği ölçüde yeni yapılan yolların tamamının
asfaltlanması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 18:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?