2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRKLARELİ

Doğalgaz ihalesi kapıda

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, İzmir Doğalgaz Dağıtım İhalesi’nin gerçekleştirilen en büyük ihale olduğunu belirterek, Bu zincire birkaç ay içinde Kırklareli-Tekirdağ gibi şehirlerimiz dahil olacak" dedi.

İzmir Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi bugün EPDK Başkanı Yusuf Günay ve ihaleye katılan şirketlerin temsilcileri ile birlikte basına açık olarak gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Günay, ihalenin İzmir ve 20 ilçesi ile toplam 178 yerleşim birimini kapsadığını söyledi.

Türkiye’nin kalkınması için de çok önemli bir adım atıklarını ifade eden Günay, "İzmir ihalesi, kentsel nüfusu yoğun, sanayisi güçlü şehirler için gerçekleştireceğimiz doğalgaz dağıtım ihaleleri zincirinin ilk halkası olarak da değerlendirilebilir. Bu zincire birkaç ay içinde Denizli, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Edirne-Kırklareli-Tekirdağ gibi şehirlerimiz dahil olacak. Ayrıca inceleme ve değerlendirme çalışmalarını tamamladığımız Isparta-Burdur, Aydın, Afyon, Adana-Osmaniye-İskenderun, Mersin ve Antalya şehirleri için ihale ilanına çıkacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?