8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Doğamızın hali içler acısı

Pınarhisar’a bağlı Erenler Köyü’nde yaşayan vatandaşlar köylerinde faaliyet gösteren Taş Ocaklarının doğal güzelliklerini mahvettiğini iddia ediyorlar.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Erenler Köyü sakinleri, köyün yakınında faaliyet gösteren Taş Ocakları yüzünden oldukça sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtirlerken, “ileride ekecek tarlamız, yetiştirecek hayvanımız kalmaya bilir” dediler.

Herkesin işine saygı duyduklarını belirten vatandaşlar, Taş ocaklarına giden yolun köylerinin içerisinden geçmesinin katlanılmaz bir şey olduğuna dikkat çektiler.

Köy içerisinden geçen taş yüklü kamyonların karayollarına zarar vermesinin yanı sıra, doğaya ve canlılara da büyük ölçüde zararlar verdiğini belirten Erenler halkı, yasal yollara başvurduklarını, kanunen alınan karar neticesinde Taş ocaklarına giden yolun köy içerisinden geçmesinin yasaklandığını, ancak bu duruma kimsenin riayet etmediğini belirttiler.

“Doğamızın hali içler acısı, buraya yol yapılırken çok sayıda ağaç boş yere yok edildi, meramız ve dolayısıyla köyümüz illegal bir şekilde işgal ediliyor” diyen vatandaşlar, bu konunun ilgili kişilerce bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini söylediler.
 

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 16:36:13
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?