30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Doğru Olan Yapıldı

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde Belediye'nin girişimleri ile ilçeye getirilen Denge Veterinerlik Şirketi’ne ait mobil araç ile ilçedeki başıboş hayvanlar kısırlaştırıldı.

İstanbul merkezli olup Trakya Bölgemizde birçok yerde faaliyet gösteren Denge Veterinerlik mobil aracı, beş kişilik ekibi ile 6 Mayıs 2008 salı günü Pınarhisar'a gelerek iki gün süreyle ilçede bulunan ve başıboş dolaşan sahipsiz kedi ve köpekleri kısırlaştırılarak düzensiz üremelerini kontrol altına almış oldular. Veteriner Hekim Mustafa Atuk, Şirket Sorumlusu Murat Şahin, Asistanlar Kamuran Üstek ve Rıfat Kuzgun ile Araç Şoförü Aziz Kayış'tan oluşan ekip daha önce de Muratlı, Büyük Karıştıran, Misinli, Marmaracık, Ulaş, İğneada, Kofçaz, Babaeski ve Şarköy'de de aynı işlemi sürdürdüklerini belirttiler. 

Veteriner Hekim Mustafa Atuk; tüm sokak hayvanlarını erkek-dişi ayırt etmeden alarak gerçekleştirdikleri operasyonla kısırlaştırdıklarını ve her türlü iğnelerini yaptıktan sonra Tarım Bakanlığı'nın uygun gördüğü tasmaları takarak aldıkları yere bıraktıklarını dile getirdi.

Daha önce Pınarhisar İlçemizde yaşanan köpek ölümlerinin ardından, sokak hayvanlarına bu şekilde bir yöntem uygulanması vatandaşı da memnun etti.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 23:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lmaker IP: 88.227.92.xxx Tarih : 21.05.2008 23:57:19

Denge Veterinerliğe bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.Doğru olanda bu zaten gerçi bazı hayvan severlik kisvesi altında (aslında hayvan sevmeyen kişiler)bu hizmetleri karalıyacaktır ama inanıyorum ki sağduyulu insanlar bu tarz insanları aralarından uzaklaştırcaklardır.Hayvan severlik kisvesi altında egolarını tatmin eden önünegelene iş öğreten ama iş üretmeyen severlerin önünde saygı ile eğilmek lazım...