30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Düellonun galibi Kani Yavuz oldu

AKP Vize 3. Olağan İlçe Kongresi nde büyük çekişme yaşandı. Bu yıl bir ilçede ilk kez 2 adaylı seçim yapan AKP, Vize de "Kani Yavuz ile yola devam" kararı aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Vize 3. Olağan İlçe Kongresi 7 Eylül Pazar günü yapıldı. Saat:13.00 da Vize Belediye Düğün Salonu nda gerçekleştirilen kongreye, AKP Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam, Il Başkanı Ahmet İbrikçi, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapılı, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar, Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı, AKP Merkez Ilçe Başkanı Ertan Özbek, Lüleburgaz Ilçe Başkanı Hayrettin Gümüş, Babaeski Ilçe Başkanı Vehbi Tamerol, Il Genel Meclis Başkanı Sadık Aykanat, Il Genel Meclisi nin AKP li üyeleri, Vize ilçe delegeleri ve partililer katıldı.

Divan Heyeti nin oluşturulması ile başlayan genel kurulda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve Istiklal Marşı okundu. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ipek, Seçim Işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Necati Çetinkaya ve Kocaeli Milletvekili A. Sibel Gönül den gelen mesajlar okundu.

Raporlar ibra edildi

Genel kurulda başkan adaylarının konuşmalarına geçilmeden önce bir önceki dönemin gelir-gider ve faaliyet raporlarını okumak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Batmaz kürsüye geldi. Yapılan harcamalar, genel merkezden gelen ödenekler ve görev süresi boyunca yapılan çalışmalar katılımcılarla paylaşıldıktan sonra Divan Başkanı bu raporları delegelerin ibrasına sundu ve raporlar oy birliği ile ibra edildi.

"Kız ve erkek tarafları anlaşamadı"

Raporların okunmasının ardından kürsüye ilk olarak Halil Raif Doğan çıktı. AKP Vize kurucu İlçe Başkanlığı görevini yapan ve geçtiğimiz yılki genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığını açıklayarak partideki görevinden istifa eden Doğan, kürsüden Ilçe Başkanı ve yeni dönem adayı Kani Yavuz a yüklendi.

"Kongreler partilerin düğünleridir" diyen Doğan, "Ancak sizler de takdir edersiniz ki düğünlerde kız ve erkek taraflarının anlaşması çok önemlidir. Bu düğünde böyle bir anlaşma ne yazık ki sağlanamadı.

Milletvekili aday adaylığı için görevden ayrıldım. Genel merkez de seçimlerin ardından genel kurula kadar dinlenmemi istedi.

Ancak bizim görevlendirdiğimiz arkadaşlar şimdi emaneti geri vermek istemiyorlar. Öyle ki ben Vize de AKP Ilçe delegeliğinden bile koparılmak istendim. Eşimden, işimden aşımdan fedakarlık yaparak çalıştığım partimde bana delegeliği bile çok gördüler. Böyle bir genel kurula 2 liste halinde girilmesi hoş değil. Unutulmamalıdır ki samanlık yandığında ilk fareler kaçar. Biz sonuna kadar partideyiz. Parti yönetiminde ayak oyunları yaparak hiçbir yere varamazsınız. Ancak şunu da söylemek istiyorum. Ben AKP liyim. Yani bugün burada sandıktan başkan olarak çıkamasam da arkadaşlarımızın her zaman yanında olduğumu söylemek istiyorum. Partimizin menfaatleri için çalışmaya hazırım" dedi.

"Hani Şener in partisini kuruyordunuz"

Başkan adayı Halil Raif Doğan ın konuşmasından sonra kürsüye Ilçe Başkanı ve yeni dönem adayı Kani Yavuz çıktı. 1 yıldır görevde olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Yavuz, "Bizler göreve geldiğimizde AKP nin Vize deki üye sayısı 350 idi. Şu an 800 ü geçtik. Genel veya yerel seçimlerde partimize oy vereni de vermeyeni de aynı çatı altında topladık. Bizler Vize de AKP li seçmenin başını hiçbir zaman öne eğdirmedik. 2002 seçimlerinde Vize den AKP ye 6000 oy çıkarken, bu sayı 2007 de yapılan seçimlerde 3500 e düştü.

Bu durum hepimizi oldukça üzdü. Ancak partiden milletvekili adayı gösterilmemesi nedeniyle gidip oyunu başka yere atanlar bile oldu. Bizler bunları çok iyi biliyoruz. Hatta öyle ki yine bu arkadaşlar, partimiz hakkında açılan kapatma davası devam ederken, ellerindeki listelerle Abdüllatif Şener in yeni partisine yönetim oluşturuyorlardı. Bizim yanımızdan geçerken de dalga geçiyorlardı. Ama Allah a çok şükür partimiz kapanmadı. Benim dileğim bu kongrenin ardından AKP nin Vize de daha güçlü bir parti haline gelmesidir" ifadelerini kullandı.

"Genel merkez onayı olmadan atama yapılmaz"

Adayların konuşmalarından sonra AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi kürsüye geldi ve partililere seslendi. Kırklareli de 4. ilçe kongresini yaptıklarını kaydeden Ibrikçi, "Ilk kez iki listeli bir seçim yapılacak. Başkan adaylarımızın konuşmalarının ardından bir hatırlatma yapma ihtiyacı hissettim.

Partilerde gerek genel kademelere, gerek yerel kademelere yapılacak atamalar genel merkezin onayına bağlıdır. Genel merkez onayı olmadan bu tür atamalar gerçekleştirilemez.

Ilçe teşkilatlarımızın asıl görevi, hükümetimizin icraatlarını sahiplenmek ve halkın istek ve sıkıntılarını genel merkeze iletmektir. Şunu da üzülerek belirtmek isterim ki, 22 Temmuz seçimlerinde Vize ilçemiz zayıf not aldı. Bunun üzerine genel merkezin onayı ile yeni bir teşkilat kurduk. Şu an olumlu gelişmeler olduğu görülüyor. Kongrenin ardından hiçbir şekilde dargınlık olmayacak. Ak hizmetleri, önümüzdeki yerel seçimlerde Kırklareli nin her bölgesine getireceğiz" dedi.

"Hizmet aşkı, adayları artırdı"

AKP Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam da kongrede yaptığı konuşmada, ilk kez 2 adaylı bir seçim yapıldığını ifade ederek, "Hizmet aşkı adayların sayısını da artırmış" dedi.

Sarıçam, AKP nin herkesi kucaklayan bir parti olduğunu ifade ederek, "Bizim için kuruluştan bu yana parti için çalışanla dün partiye giren arasında hiçbir fark yoktur. Kişinin ben AKP liyim demesi yeterlidir. Böyle bir ayrımcılığı bizden kimse beklemesin. Bizler, diktatörlük değil, siyaset yapıyoruz. Partimizin çatısı altındaki herkes de bu şekilde davranmalı. Herkes göğsündeki AKP rozetinin ağırlığını taşıyabilmeli. Ak Parti nin Ak ına leke sürdürmemeliyiz. Bu kongremizin de Vize için hayırlı olmasını diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kani Yavuz ile yola devam

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve salonu dolduran delegeler sırasıyla oy kullandılar. Kapalı usul yapılan oylamanın ardından sayım gerçekleştirildi ve toplam 321 oyun 193 ünü alan Kani Yavuz, yeni dönem için AKP nin Vize Ilçe Başkanlığı na tekrar seçildi. Halil Raif Doğan ise 128 oyda kaldı.

Kani Yavuz un Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: "Erhan Kuşoğlu, Erdoğan Özdemir, Gökhan Asmacıoğlu, Nejdet Demirkesen, Seyit Ali Ordu, Alaaddin Kıyar, Metin Altınok, Abdullah Ölmez, Serkan Imer, Ishak Butuş, Hasan Budak, Levent Sağlam, Erdem Kocaman, Ercan Başoğlu, Aylin Küçük, Revaye Yurtsever, Ibrahim Batmaz, Emrah Erdoğan ve Sebahattin Bıyıklı"

Kırklareli.Net
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 11:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya dinçkol IP: 78.180.21.xxx Tarih : 13.09.2008 13:26:29

bu haber kırklareli'nde yayın yapan kırklar haber gazetesinin haberidir 10 eylül de gazetede 11 eylül de de gazetenin haber sitesi olan gazetetrakya.com da yayınlanmıştır. bilginize