7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

DYP ve Anavatan aynı çatı altında

Alınan erken seçim kararının ardından bazı siyasi partilerin kendi aralarında birleşme yönündeki girişimleri yavaş yavaş gerçek boyutlara ulaşmaya başladı. Doğru yol Partisi ve Anavatan Partisi arasında birleşme kararı alınıması ile; iki parti aynı çatı altında Demokrat Parti olarak birleşti.

Ülkemiz genelinde yaşanan bu siyasi gelişmeler, illerde ve ilçelerde de siyasi bir hareketliliğin yaşanmasına neden olurken; Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesinde de ANAP ve DYP İlçe teşkilatları önceki akşam bir araya gelerek sağda yerel bazda ilk nikahı kıydılar. Pınarhisar olarak 2004 Yerel Seçimlerinde de birleşerek siyasi yarışlarda bir ilke imza atan iki parti, bu defa aynı çatı altında buluştu.

6 Mayıs 2007 Pazartesi akşamı Pınarhisar Anavatan İlçe Başkanlığı binasında bir araya gelen Pınarhisar DYP ve Anavatan teşkilatı, İlçe Başkanları Hatice Kaşar (DYP) ve Emin Yavaş (Anavatan)' ın da yer aldığı toplantıda hep birlikte iki partinin aynı çatı altında buluşmasını kutladılar. Bu anlamlı kutlama için hazırlanan özel pastanın mumlarını birlikte söndüren iki başkan Hatice Kaşar ve Emin Yavaş birbirlerini kutlayarak; “hayırlı olsun” dediler. DYP'nin ve ANAP’ın Demokrat Parti Çatısı Altında birleşmesinden son derece memnun olduklarını dile getiren iki başkan; bu olayın diğer partilere de örnek olması düşüncesinde olduklarını ifade ederlerken, "Bu günden sonra herkesi aramızda görmek istiyoruz, eski demokratlar artık yuvalarına dönebilirler, ilçemiz adına ve ülkemiz adına hayırlı olsun" dediler. “Ülkesini seven, Türkiye'nin Kalkınmasını isteyen herkes hangi partiden olursa olsun gelsin Demokrat Parti Çatısı altında bize katılsın” diyen Kaşar ve Yavaş önemli bir mesaj da gönderdiler. İki Başkan;"Rüzgar şimdi daha güzel esecek, rüzgarın bundan sonra Demokrat Parti'den yana eseceğine inanıyoruz, bizim hiç kimse ile en ufak bir kırgınlığımız yok Türkiyemizi seven herkes gelip bize katılabilir" diyerek duygularını yinelediler.
Süleyman Karael
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 10:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?