8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Engelli öğrencilere kaza şoku!

Kırklareli'nde, zihinsel engelli öğrencilerini taşıyan minibüsün, virajı alamayarak bir dükkana çarpması sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralandı.

Özel bir rehabilitasyon merkezi öğrencilerini ve velilerini Pınarhisar ilçesinden Kırklareli'ne götürmekte olan Nilgün İskar'ın (45) kullandığı minibüs, Üsküpdere köyünde virajı alamayınca emlakçı dükkanına çarptı.

Kazada, zihinsel engelli Oğuzhan Esen (10), Coşkun Örslü (10) ile Görkem Çalkan (10), Sevcan Çalkan (33), Zeynep Örslü(30), Kader Çakır (4), Ayşe Çakır (44) ve sürücü yaralandı.

Yaralılar, 112 Hızır Acil Servisi ekiplerince Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk tedavileri burada yapılan Oğuzhan Esen ile Coşkun Örslü, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kazanın gerçekleştiği yerde kabak satan Yaşar Aksoy, aracın önce kendi tezgahına çarptığını söyledi. Çok koktuğunu belirten Aksoy, “Ben kabak tartıyordum. Minibüs, 'pat' diye önce tezgahın ucuna hafiften, sonra da duvara çarptı. Ne olduğunu anlayamadım. Minibüs bir anda tam gaz geldi, pat diye çarptı. İçinde engelli çocuklar varmış. Hepsi hastaneye kaldırıldı. Çarpmanın etkisiyle tezgahın ucu kırılırken bazı kabaklar yere düştü.”

AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 14:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?