6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Fuhuş operasyonu

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı'nın, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçelerinde düzenlediği "Deniz Yıldızı" adı verilen uluslararası fuhuş operasyonunda 19 yabancı uyruklu hayat kadını yakaladı. Gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Marmara Ereğlisi ile Yenice beldesinde ve Lüleburgaz ilçesindeki bazı otellerde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine otel görevlilerini yakın takibe aldı. "Deniz Yıldızı" adı verilen operasyonda önceki gün 5 ayrı otele baskın düzenleyen güvenlik güçleri Marmara Ereğlisi ve Çorlu ilçesinde 16 şüpheli şahıs ve fuhuş amaçlı kullanıldıkları tespit edilen 14 yabancı uyruklu hayat kadınını yakaladı. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ise 1 kişi ve 5 yabancı uyruklu hayat kadını gözaltına alındı. 

Polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği operasyonda 17 kişilik fuhuş çetesi çökeltildi. Ayrıca yapılan baskınlarda 1 adet MP 5 makineli tüfek, 37 adet 9 milimetre çapında fişek, 17 adet 7.65 milimetre çapında fişek, 15 gram esrar, 5 plaka esrar, 1 tarihi kama, 1 adet otomatik av tüfeği, 12 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Soruşturma kapsamında iletişimin dinlenmesi sırasında yakalanan şüpheliler ile bağlantısı olduğu tespit edilen 6 kamu görevlisi hakkındaki soruşturma açıldı. 

Marmara Ereğlisi Adliyesi'ne çıkarılan 17 şüpheliden Y.Y, F.Ç, M.Ş, M.K, Y.Y. ve A.E. tutuklanarak cezaevine konuldu. Çökeltilen fuhuş çetesi şüphelileri "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında insan ticareti ve fuhuş yaptırmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet, kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde bulundurmak" iddialarıyla tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Otel baskınlarında yakalanan 13 Moldova uyruklu, 5 Ukrayna uyruklu ve 1 Rus uyruklu hayat kadınının sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 18:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karam IP: 85.102.236.xxx Tarih : 22.10.2007 13:46:23

Şu lanet hayattainsanlar olması gereken yerde olmalılıar ama öyle olmuo  üstteğmen olması gereken yerde değil eşini öldürdü... benim bildiğim katiller mahkum sizin deyiminizle ZANLI ŞUAN CEZAEVİNDE OLMALIYDI