6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Fulya Yıldızdal'ın Kıymetini Bilelim

Antalya Alanya'da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası Batı Grubu Seçme Müsabakaları'nda +68 Kg. bayanlarda şampiyon olarak, yine Alanya'da yapılan Mili Takım Hazırlık Kampı'na giden ve buradan Hollanda'ya geçerek Milli Takım Forması ile Uluslar Arası Taekwando müsabakalarında şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Sabahat Fulya Yıldızdal’ın beklenen ilgi ve alâkayı görmemesi sevenlerini üzdü.

Herkese nasip olamayacak büyük başarılara imza atan, hem de Türk Milli Takım Forması ile Ay yıldızlı Bayrağımızı göndere çektirerek Kırklareli’nin gururu olan Fulya’ya ne yazık ki gerçek anlamda sahip çıkan hiç kimse olmadı. Fulya’nın Hollanda’da kazandığı kupanın ilde gerçekleştirilen bazı resmi törenlerde yine kendisine sunulması bazı kesimlerce şaşkınlıkla karşılandı. Fulya’nın elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını belirten bazı vatandaşlar; “ Bir sporcuya bir (aynı) kupa bir defa verilir. Eğer birileri başarılı sporcumuza bir jest yapmak istiyorsa, onun gönlünü almanın başka yolları da vardır muhakkak. Gönül almaktan da öte, Fulya Hollanda’da aldığı kupanın kendisine tekrar tekrar verilmesinin haricinde, İlimizin ileri gelenleri tarafından ziyaret edilip, yada davet edilip küçük bir hediye ile ödüllendirilebilirdi. Koskoca Kırklareli’nde Fulya’ya elde ettiği bu gurur duyulacak başarısı karşısında bir bilgisayar, bir altın, buna benzer bir hediye verilebilirdi” şeklinde duygularını dile getirdiler. “ Fulya bunların hiç birini hak etmedi mi yoksa? Her ne olursa olsun Kırklareli’li büyüklerimiz, bürokratlarımız, ileri gelenlerimiz, hatta ve hatta tüm Kırklareli halkı Fulya ile gurur duymalı ve onun gönlünü almayı bilmeliydi” diyen vatandaşlar Fulya Yıldızdal’ın bunları sportif alanda elde ettiği başarıları ve kişiliği ile fazlasıyla hak ettiğini ifade ettiler.

“Fulya’nın kıymetini bilelim” diyen vatandaşlar ayrıca “kendisine halen devam eden 1.Karadeniz Oyunları’ndaki mücadelelerinde başarılar diliyoruz” dediler.
Süleyman Karael
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 12:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?