6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Gaziler günü düzenlenen törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Vilayet meydanı'nda düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

Düzenlenen törene, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Uyar, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, Kırklareli Emniyet Müdürü Metin Günay’ın yanı sıra Kırklareli Gazileri, okul öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Saat 11.00’da başlayan Anma Töreni Vali Hüseyin Avni Coş’un Atatürk Anıtına Çeleng koymasıyla başladı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından ise Topçu Üsteğmen Muhammet Özdemir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle son bulan törenin ardından, Subay Orduevi’ne geçildi. 

Subay Orduevi Yazlık Bahçesi’nde ağırlanan gaziler burada Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Uyar ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile sohbet ederek öğle yemeği yediler. 
.
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 11:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?