30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Gençlik Karavanı festivallere katılacak

Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen "Sen orada gençlik burada S&G Youthere YIA Karavanı" 22. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinliklerine katılacak. 

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Gençlik Karavanı 7-8 Haziran tarihleri arasında Bartın'a gelerek Türkiye turuna Bartın'dan başlayacak. Karavan proje kapsamında Bartın, Kastamonu, Abana Deniz Şenlikleri, Taşköprü Sarımsak Festivali, Tosya Pirinç Festivali, Konya Ereğli, Mersin, Ankara, Kırıkkale, Konya, Eskişehir, İzmit, İstanbul, Kırklareli, Edirne'de yapılacak olan festivallere katılacağı bildirildi. Karavanın gezisi sırasında illerde bulunan tüm lise ve üniversiteleri de ziyaret edileceği açıklandı. Bu illerde yapılan AB Proje alanları hakkında belgesel film çekecek olan Gençlik Karavanı, bir proje lideri ve en az 3 S&G (YouThere Youth Group) gönüllüsü ile proje kapsamında AB tarafından gençlere tanınan fırsatlar ve imkanlar hakkında gençler arasında farkındalığı artıracak. Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığından proje kapsamı ve faaliyet alanları konularında edinilen bilgilere göre, S&G YouTHere Gençlik Grubunun gençler tarafından ve gençler için kurulan, AB Projeleri vasıtasıyla hareketlilik fırsatları oluşturan ve gençlik projeleri hakkında rehberlik yapan bir gençlik bilgi ve tecrübe paylaşımı merkezi oluşturmak amacıyla çalışan bir grup olduğu öğrenildi. 

Gençlik Karavanı festivallere katılan gençlerle diyalog kurarak, gençlerin hem vakitlerini daha iyi değerlendirmelerini hem de kendilerini daha iyi yetiştirerek, zaman içinde ulusal ve uluslararası boyutta daha aktif birer vatandaş olabilmeleri konusunda gençlerle bilgi alış-verişinde bulunacak.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 18:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bengi görken IP: 85.108.111.xxx Tarih : 16.07.2008 11:24:11

muthış ve ailelerınde guvenebıleceği bir organızasyon.öğenmekten hiçbir zaman vazgecmeyeceğim ve karanınıza katılarakta çok sey öğreneceğime inanıyorum. karavanınıza katılmayı çok istıyorum.daha once 2 kere mail attım.büyük bir merakla cevebinizi bekleyeceğim.saygılar...