7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Gizli buzlanmaya dikkat

KIRKLARELİ'NDEN KISA KISA

Kırklareli Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın kendini göstermesiyle birlikte Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın kar ve buzlanmaya karşı ekiplerin ve araç filolarının hazır hale getirildiği bildirildi.

Buzlanmaya karşı alınan önlemler olarak tuz ve diğer harici yüzeylerdeki kar ve buzlanmayı önleyici bir kimyasal karışım olan solüsyon kullanılacağı, magnezyum klorür, az miktarda sodyum klorür ve magnezyum sülfat içeren bu ürünlerin likit olması nedeniyle harici yüzeye püskürtme şeklinde uygulanacağı belirtildi. Yazılı açıklamada, sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşların ve öğrencilerin dikkatli olmaları, sürücülerin gizli buzlanmaya karşı gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmaları istendi.

KIRKLARELİ'NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Kırklareli Belediyesi, 'Atık pil toplama kampanyası' başlattı. En çok pil toplayan okullara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çeşitli ödüller verilecek.

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından daha önce de gerçekleştirilen geri dönüşüm çalışmalarının devamı niteliğinde, yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve ekolojik dengenin bozulmasını önlemek amacıyla yeni bir kampanya başlatıldı. Atık pillerin doğaya atılmaması, ayrı toplanması amacıyla başlatılan kampanyada, en çok pil toplayan okullara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çeşitli ödüller verilecek.

'Atık pil toplama kampanyası'na tüm ilköğretim okulları katılabilecek. Kampanya sonunda 20 Nisan 2011 'e kadar en çok pil toplayan 3 okul ödüllendirilecek. Birinci olan okula bilgisayar, ikinci okula yazıcı, üçüncü okula ise 1 terabyte kapasiteli harici depolama aygıtı hediye edilecek. Ayrıca en çok pil toplayan öğrenci de 2 GB'lık bellekler ile ödüllendirilecek.

KIRKLARELİ'NDEN KISA KISA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 19:40:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 23:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?