1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Görenler şaşırıp kalıyor

Kırklareli'nin Karakaş Mahallesi Yayla Caddesi'nde yaklaşık bir yıldır birlikte yaşayan "Zeytin" isimli kedi ile "Maviş", "Tarçın" ve "Dobi" adlı sokak köpekleri, "kedi-köpek gibi didişmek" deyimini boşa çıkarttı.

Zaman zaman oyun oynayan kedi ve köpeklere, onları besleyen esnaf kadar caddeden geçen vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Bazı vatadaşlar, kedi ve köpeklerin dostluğunu, telefonlarının kamerası ile çekerek ölümsüzleştiriyor.

Caddede 3 yıldır kahve işleten Ahmet Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin kedi ve köpeklerin dostluğunu imrenerek izlediğini söyledi.

İnsanların dostluklarının da bu şekilde olması gerektiğini ifade eden Akarsu, "Kedi ve köpekler gün boyu beraber geziyor. Birbirlerine iyi davranıyor. Kedi ve köpeğin dostluğu insanlara örnek olsun" dedi.

Esnaf Aytekin Akcan, sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, 1 yıldır birbirlerinden ayrılmayan Maviş, Tarçın, Dobi ve Zeytin'i her gün tavuk ve ciğerle beslediklerini beslediğini anlattı.

Hayvanların dostluğundan ders çıkarılmasını isteyen Akcan, "İnsanlar birbirleriyle anlaşamazken kedi ve köpek dost oldu. Bu hayvanlara elimizden geldiğince bakıyoruz. Hayvan sevmeyen, insanları sevemez" diye konuştu.

Esnaf Celalettin Kahraman ise daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını, kedi ve köpeklerin dostluğunu şaşkınlık içerisinde izlediğini kaydetti. 

AA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2013 Pazar 18:03:17
Güncelleme :4 Nisan 2013 Perşembe 16:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?