30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Hava kirliliği raporu açıklandı

Türkiye'nin 2007-2008 kış sezonu hava kirliliği raporu açıklandı. En yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Karabük'te gerçekleşti. 

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, 2007-2008 kış sezonunda kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezlerinin belirlendiği bildirildi. TÜİK'in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
"Kirliliğin fazla olduğu iller sırayla Hakkari, Bitlis, Çanakkale, Van ve Kars'tır. Aynı dönemde partiküler madde (PM10)(1) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Karabük, Afyonkarahisar, K.Maraş (Merkez), K.Maraş (Elbistan) ve Iğdır'dır. 2007-2008 kış sezonunda il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen SO2 ortalamaları incelendiğinde; Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Ağrı, Bitlis, Çanakkale, Hakkari, Kars, Kırklareli, Siirt, Van ve Şırnak'ta aşılırken; 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri Hakkari ve Kars'ta aşılmıştır. Aynı dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, K.Maraş (Merkez), K.Maraş (Elbistan), Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Van, Batman, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'de
aşılırken; 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri Adana, Afyonkarahisar, Bolu, Denizli, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Konya, Manisa, K.Maraş (Merkez), K.Maraş (Elbistan), Mardin, Muş, Van, Iğdır, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de aşılmıştır."

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?