6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

HAY-KOOP Birliği Büyümeye Devam Ediyor

Kırklareli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAY-KOOP); Hayvancılık ile ilgili her türlü konuda ve her türlü soruna çözüm üretmek için mücadelesini son hızla sürdürüyor.

HAY-KOOP ayrıca 3476 Sayılı Kanun'la Değişik 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu'nun 72.Maddesi uyarınca bölgede kurulan ilk birlik unvanını da elinde bulunduruyor.

Sergen, Soğucak, Dolhan, Kırıkköy, Cevizköy, Erikleryurdu ve Hamitabat Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin öncülüğünde Kırklareli ve Edirne İllerinin mevcut Tarımsal Kooperatiflerinin oluşturduğu Kırklareli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAY-KOOP) her geçen gün bünyesine katılan yeni Tarımsal Kooperatifler ile büyümeyi sürdürüyor.

Birim Kooperatiflerin faaliyet gösterdikleri alanlarda ekonomik açıdan daha da güçlenmesi ve büyük işletmeler ile rekabet edebilmek, pazarda söz sahibi olabilmek için Kooperatifler arası dayanışmanın temelleri üzerine kurulan Kırklareli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifi 10 Mayıs 2007'den bu yana mevcut potansiyel varlığını koruyarak, planlı hayvancılık ve tarım sistemi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. HAY-KOOP Birliği'nin kuruluşuna öncülük eden Tarımsal Kooperatiflerin haricinde, birliğe katılan yeni Kooperatiflerle üye sayısı 21 olmuştur. 

12 Haziran 2007'de Genel Kurulunu da yapan S.S Kırklareli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'nin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Bölge Birlik Başkanı Salih Akkoç, Bölge Birlik Başkan Yardımcısı Mücahit Erel, Muhasip Üye H.Ali Dirik, Üyeler Halil Çarpacı ve Hüseyin Kaymaz ile Sorumlu Yönetici Yurdanur Mutlu.

Kurucu Üyelerin haricinde yeni katılan Kooperatif isimler; Ayvalı, Hamzabey, Mutluköy, Terzili, Çiğdemli, Doğanca(Pehlivanköy), Minnetler, Ağayeri, Büyük Mandıra, Nadırlı, Kuzuçardağı-Karacaoğlan Köyleri, Yeşilova, Karaağaç ve Poyralı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 20:18:00
Güncelleme :12 Aralık 2007 Çarşamba 20:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?