30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Herkes inancında özgürdür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, İnancın ve siyasetin yerlerinin ayrı olduğunu ifade ederek, "Hepimiz inançlarımızda, ibadetlerimizde özgürce yaşamaya hakkımız var. Herkes inancında özgür. Herkes imanında serbesttir" dedi.


Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki kapalı semt pazarı açılışına katılan CHP Lideri Deniz Baykal, Irak, Lübnan, Filistin, Afganistan ve İran'da yaşananların Türkiye için düşündürücü olması gerektiğini ifade ederek, diğer ülkelerden tek farkın inanç olduğunu söyledi. Baykal, "Bugün onlar karışıklıklar yaşıyor. Biz neden yaşamıyoruz? Hepimiz aynı inancın, aynı imparatorluğun parçasıydık. Ne fark var sevgili arkadaşlarım. Bir tek fark var. Mustafa Kemal farkı var. Şunu biz öğrendik ki dini inançlar hepimizin en kıymetli varlığı. Hepimiz inançlarımızda, ibadetlerimizde özgürce yaşamaya hakkımız var. Herkes inancında özgür. Herkes imanında serbesttir. Türkiye'nin devlet düzeninin, hukukunun, siyaset düzeninin, eğitimin inançların ve mezheplerin etkisinde değil, çağdaş bilim ve çağdaş düşünce anlayışında şekillenecektir. İnancın yeri ve siyasetin yeri ayrı" diye konuştu.
Ortadoğu'da yaşananları inancın siyasete taşınması olarak değerlendiren Baykal, "Eğer inancı siyasete taşırsanız Ortadoğu da yaşananlar yaşanır. Buna izin vermediğimiz sürece güçlüyüz. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'de hukukun, anayasamızın gösterdiği laik ve demokratik kimliği hep ayakta tutacağız. Tehlikeler, tehditler olabilir. Hepsini geri atacağız. Türkiye'yi geçmişe döndürmeye kimse başaramayacak. Türkiye hep ileriye doğru çağdaş olarak ilerleyecektir" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından pazarın kurulmasında emeği geçenlere plaketleri verildi. Daha sonra pazarı gezen Baykal seçim otobüsüyle Lüleburgaz'dan ayrıldı.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 02:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?