7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Herşey Çok İyi Başlamıştı, Ya Sonrası

Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi'nin ilk haftasında Kırklarelispor ile Pınarhisarspor arasında oynanan maç sonunda yaşanan olaylar uzun süre konuşulacağa benziyor.

Pınarhisarspor Kulübü Başkanı Harun Özbinek'in maçın bitiminde yenilgiyi hazmedemeyerek maçı yöneten hakem Yavuz Başoğlu'na vurması bir anda olayları alevlendirdi. Polis yaka paça Başkan Özbinek'i gözaltına aldı. Maçın hakemi ve gözlemcisi polise suç duyurusunda bulundu.

KIRKLARELİSPOR:
Cihan-Ali, Talat, Gökmen-Zeki, Mehmet, Murat, Emre, Caner, Serhat, Kadir
YEDEKLER: Kıvanç,Tayfun,Volkan, Fatih, Emrah, Serdar, Can
TEKNİŞK DİREKTÖR: Polat Çağlayan

PINARHİSARSPOR: Kaan-Turgay, Ünal, Gürkan-Can, Hüseyin
Karaca, Uğur, Nail, Aziz, Elçin, Nevzat
YEDEKLER: Resul, Emrah, Seyit, Fatih, Tolga, Gökhan, Galip
TEKNİK DİREKTÖR: Yusuf Şişkolar

GOLLER:Caner, Mehmet(P), Serhat (Kırklarelispor)- Elçin (Pınarhisarspor)
SARI KART:Zeki,Gökmen, Cihan (Kırklarelispor)-Hüseyin Karaca, Nevzat, Uğur, Emrah (Pınarhisarspor)
KIRMIZI KART:Uğur<ikinci sarıdan>Pınarhisarspor)

Maçın ilk yarısında Kırklarelispor Caner'in golü ile 1-0 öne geçti. Pınarhisarspor bu gole Elçin'in duran toptan attığı mükemmel golle cevap verdi ve ilk yarı 1–1 sona erdi. Kırklarelispor maçı 1–0 önde götürdüğü dakikalarda Serhat ile bir penaltı atışından yararlanamadı. 

Maçın ikinci yarısının hemen başında Pınarhisarspor'dan Nail, kaleci Cihan ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda zor olanı başardı ve topu yandan auta attı. Bu dakikadan sonra Pınarhisarspor kalesine yüklenen Kırklarelispor atağında Pınarhisaspor Kaptanı Turgay ceza sahası içinde rakibini yere indirince maçın hakemi Başoğlu bir kez daha Kırklarelispor lehine beyaz noktayı gösterdi. Bu defa topun başına penaltıyı kullanmak üzere Mehmet geldi. Topu ve kaleci Kaan'ı ayrı ayrı köşelere gönderen Mehmet Kırklarelispr'u 2–1 öne geçirdi. Penaltı golünün hemen ardından Pınarhisarspor tam toparlanmaya çalışırken kalesinde 3.golü gördü. Organize gelişen bir Kırklarelispor aratağında Penaltıyı kaçıran Serhat bu defa affetmedi ve attığı şık golle takımını 3–1 öne geçirerek kaçırdığı penaltıyı da telafi etmiş oldu.

Maç Kırklarelispor'un 3–1 üstünlüğü ile ile sona ererken, maçtan sonra yaşanan üzücü olaylar Kırklarelispor'un galibiyet sevincini kursağında bıraktı. Pınarhisarspor Kulübü Başkanı Harun Özbinek'in yenilginin acısını maçın hakemi Yavuz Başoğlu'ndan çıkarmak istemesi ve hakeme saldırması bir anda ortamın gerilmesine neden oldu. Emniyet güçleri tarafından yaka paça kontrol altına alınan Özbinek, maçın hakeminin ve gözlemcisinin kendisinden şikâyetçi olması üzerine gözaltına alındı ve polis merkezine götürülüp ifadesi alınmak üzere stat içerisinde kontrol altında tutuldu. Bir Spor Kulübü Başkanına yakışmayacak bu hareketin spor çevrelerince kınandığı ifade edilirken, yaşanan bu olaylar sonrası Pınarhisarspor Kulübüne ağır cezalar gelmesi bekleniyor.

Bu arada maç esnasında sakatlanan Pınarhisarspor'un yeni transferlerinden Aziz, Ünal ve Nail'in önümüzdeki hafta takımlarındaki yerini alamayacakları söylendi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 11:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?