6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

I.Kaynarca Tarih ve Kültür Sempozyumu

Kaynarca Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Kaynarca Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun birincisi 17 Ekim 2007 Çarşamba günü icra edilecek.

Kaynarca Tarihinin gün yüzüne çıkacağı, kültürel değerlerinin yeniden canlanacağı bu önemli organizasyon, Kaynarca İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda saat 14.30’da gerçekleştirilecek. 1.Kaynarca Tarih ve Kültür Sempozyumu’na iştirak edecek olanlar, ünlü Tarih Profesörleri, Araştırmacılar ve Arkeologlar tarafından kendilerine sunulacak birbirinden ilginç raporlarla Kaynarca’nın tarihi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Kaynarca Belediye Başkanlığı tarafından oldukça titiz çalışılarak ve büyük emek harcanarak organize edilen Tarih ve Kültür Sempozyumu’nda Prof. Dr. Hüseyin Salman (Marmara Üniv.),Prof. Dr. Engin Beksaç (Trakya Üniv.), Arkeolog Gazeteci Erdem Yücel (Trakya Üniv. Emekli Öğr. Gör.-Kenthaber Genel Yayın Koordinatörü), Arkeolog Murat Arık (Kültür ve Turizm Bakanlığı-Ankara), Araştırma Görevlisi İsmail Hakkı Kurtuluş (Trakya Üniversitesi), Araştırma Görevlisi Fırat Arapoğlu (Trakya Üniversitesi) ve Gazeteci Süleyman Karael (Kenthaber) konuşmacı olarak yer alacaklar.

Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan; 1.si düzenlenecek olan Tarih ve Kültür Sempozyumu ile ilgili olarak, burada yaşayan insanların kendi yörelerini daha iyi tanımaları açısından son derece faydalı olacağına inandıklarını belirtti. Belediye Başkanı Uçan, Sempozyumun bir bakıma insanların tarihten gelen izlerini arama uğraşı olarak algılanması gerektiğini de dile getirdi. Başkan Uçan ayrıca; “Dünü doğru tanımak, bu günün kıymetini bilmek, yarın için neler yapılabileceğinin araştırılması ve bugün hangi noktada olduğumuzun farkında olabilmek gibi bir vizyonumuz olmalıdır, bu anlamda doğrulara ulaşabilmemiz için de tarihimizi ve kültürümüzü iyi bilmemiz gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 21:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?