7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

İğneada'da petrol umudu

KIRKLARELİ'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı İğneada açıklarında Temmuz ayında Amerikan şirketi TREDOR tarafından başlatılacak olan petrol arama çalışmaları şimdiden belde halkının yüzünü güldürmeye başladı. Geçimini balıkçılık ve ormancılıkla sağlayan İğneadalılar çalışmalarda Karadeniz'de petrol bulunması ve beldenin ekonomik olarak gelişmesini şimdiden hayâl etmeye başladı. 

TREDOR şirketinin Türkiye Genel Müdürü Roy Barker İğneada'da da nitelikli sismolojik çalışmaların tamamladıklarını ve İğneada açıklarında Temmuz ayı içinde deniz sondajlama çalışmalarına başlayarak petrol arayacaklarını açıkladı. Yapılan açıklama üzerine son günlerde İğneadalıların tek konuştuğu konu bölgede petrol bulunup bulunmayacağı oldu. İğneada Doğal Ekosistemi Koruma ve Bölgesel Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Orhan Uyanık, yapılacak petrol arama çalışmalarının belde halkına iş ve aş vereceğini söyledi. 

Uyanık, şöyle dedi: “Beldemizde bu tür çalışmaların başlayacak olması bizleri çok mutlu etti. Temmuz ayında başlanacak olan nitelikli sismolojik çalışmalarının ardından beldede geçimini balıkçılık ve ormancılıktan sağlayan vatandaşlara iş imkanı doğacak. İğneada 2 bin 500 nüfuslu belde. Burası sahil kenarı bir bölge olduğu için yazları yazlıkçılar geliyor. Ancak, o zamanlarda esnaf iş yapma fırsatı buluyor. Ancak petrol çalışmaları başlar ve denize platform kurulduğu zaman her yönden beldemiz gelişir.'' Denizde yapılacak çalışmaların balıkçıları etkilemesinin mümkün olmadığını söyleyen 10 yıllık balıkçı İbrahim Metin, “Kesinlikle petrol çalışmalarının bize zararı olmaz. Daha çok faydası olur. Petrol çalışmalarının yapılması için balıkçılık yapmamamız gerekiyorsa işi bile bırakırız. Yeterki petrol bulunsun, ülkemiz kazansın'' dedi.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ELİF ÇIRAKOĞLU IP: 88.231.228.xxx Tarih : 22.06.2007 12:57:38
İğneada'da yaşamış biri olarak gitmenizi tavsiye ederim.İğneada turistlik bir cennet.Ormanı, denizi,dereleri, herşeyi tam bir harika.Sizde İğneada´ya gitmelisiniz.