30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

İki duble yolun temeli atıldı

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılmakta olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi-İl Merkezi ve D-100 Yolu Tekirdağ il sınırı-Lüleburgaz arasındaki duble yolların temeli Organize Sanayi Bölgesi ve Lüleburgaz'da yapılan iki törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan temel atma törenlerine, Valimiz Sayın Hüseyin Avni COŞ, Milletvekili Ahmet Gökhan SARIÇAM, Cumhuriyet Başsavcısı Esat SEMERCİ, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah GÜRSOY, Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail KARTAL, İl Özel İdare Genel Sekreteri Raif KELEP, İl Genel Meclis Üyeleri ve bir çok sayıda Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.


Valimiz Sayın Hüseyin Avni COŞ, temel atma törenlerinde yaptığı konuşmasında, Başbakanlığın Acil Eylem Planını başlatan ilk il olduklarını ve bitiren ilk ilinde yine Kırklareli olacağını belirterek, medeniyete yollarla ulaşılabileceğini söyledi. Vali COŞ, gündüz gece, hafta içi hafta sonu demeden çalıştıklarını ve bu çalışmalarda fedakarlıklarını hiçbir zaman esirgemeyen herkese teşekkür etti. Vali COŞ, duble yolun D-100 karayolunun yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini belirterek; ''İhtiyaç olan hizmeti yapıyoruz. Adeta şehir içi trafiğini andıran bu yol ulaşımda vakit kaybına, zaman zaman da can ve mal kaybına neden olmaktadır. İl Özel İdaremizin katkılarıyla bu yolu yapacağız. Başbakanlığın Acil Eylem Planı çerçevesinde 81 il arasında bu çalışmayı başlatan ilk il biz olduk, bitiren de biz olacağız. D-100 Karayolunun trafik yükünü hafifletecek olan bu yolu bir an önce hizmete alabilmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz'' dedi.



Yapılan Konuşmaların ardından Vali COŞ, iş makinelerini kendi kullanarak Bölünmüş Yol Çalışmasını başlattı.



Temeli atılan çalışmalarla, Kırklareli-Pınarhisar yolunun Kırklareli-OSB arasındaki 12 km. ve D-100 Devlet Yolu Lüleburgaz (Kırklareli-Tekirdağ) İl Sınırı-Lüleburgaz arasındaki 22 km.lik kesim bölünmüş yol olarak yapılacaktır.

Kırklareli.gov
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 11:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?