8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

İstanbullular'ın gözdesi; İğneada

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi sahili, özellikle İstanbul'dan gelen günübirlikçi tatilcilerle dolu dolu bir sezon yaşıyor.

 

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, nüfusu 2 bin 200 olan beldenin, deniz sezonun açılmasıyla nüfusunun 20 binlere çıktığını söyledi.

Belde sahilinde 15 Temmuzdan itibaren yoğunluk yaşandığını bildiren Işık, yoğunluğun Ramazan ayında da süreceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Belde nüfusunun artmasıyla hizmet vermekte zorlandıklarını ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"Belde sahilimizde hafta içi 15 bin, hafta sonları 20 bin kişiyi  ağırlıyoruz. Bu yoğunluğu 3 aydan bu yana yaşıyoruz. Çöp toplayanların kadrosunu iki katına çıkarmamıza rağmen çöplerin toplanmasında sıkıntılarımız devam ediyor. İnsanlardan çöplerini gelişi güzel atmamalarını istiyoruz. En fazla yoğunluğun yaşandığı hafta sonlarının çöpünü salı günü kaldırabiliyoruz. Sahilde belediye olarak bir cankurtaranımız bulunuyor. Belde sahilimizden çoğunlukla İstanbul’dan gelen vatandaşlarımız yararlanıyor. Fazla olmamak kaydıyla Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Almanya’dan da gelenler oluyor."

İğneada halkının evlerini tatilcilere açması nedeniyle konaklamada sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Işık, beldenin yatak kapasitesinin 4 bin civarında olduğunu kaydetti.

İSTANBULLULARIN TERCİHİ İĞNEADA
İstanbul’un yoğun trafiğinden ve hava kirliliğinden uzaklaşarak Longoz ormanlarının serinliğinde denize girmeyi tercih edenler, İğneada’yı tercih ediyor.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinden Ali Yalçınkaya, 6 yıldır tatil yapmak için İğneada’yı tercih ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burası Türkiye’nin bakir kalmış sahillerinde birisi. İğneada’ya Longoz ormanları, Mert ve Haman Gölü ile Karadeniz’e olan kıyısı ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Burada yaşayanlar ömürlerine ömür katıyorlar. İstanbul’da 8 saat uyku uyuyoruz yorgun olarak kalkıyoruz, burada ise 4 saat uyku yetiyor."

İstanbullu Salih Atay da İğneada’nın tatil yapılacak en güzel mekanlardan biri olduğuna işaret ediyor.
 

AA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 15:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?