6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

İşte Pınarhisar'ın yeni Kaymakamı

Pınarhisar'da  bir yılı aşkın bir zaman görev yapan ve geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde yemekli, davullu-zurnalı bir bir şekilde Askere uğurlanan Kaymakam Erkan ÇAPAR'dan boşalan Pınarhisar İlçe Kaymakamlığı görevine genç ve dinamik bir isim atandı.



Pınarhisar'a yeni atanan ve Kurban Bayramı Arifesinde ayağının tozuyla görevine başlayan yeni Kaymakam, Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi Mezunu Kürşat GÜLERYÜZ, 1980 Elazığ doğumlu ve Eğitime oldukça önem veren bir isim.

Pınarhisar hakkındaki ilk izlenimlerinin neler ola bileceğini sorduğumuz Kaymakam GÜLERYÜZ; öncelikle Pınarhisar'ın nüfusu itibariyle küçük bir ilçe olmasına rağmen, oldukça gelişmiş bir muhit olarak göze çarptığını ifade ederken, Eğitim sıkıntısının giderilmiş olduğunu ve buna bağlı olarak da eğitim seviyesinin yüksek olduğunu dile getirdi. Kendisinden önceki Kaymakam Erkan ÇAPAR'ın ilçede iyi işler yapmış olduğuna da değinen Kaymakam Kürşat GÜLERYÜZ; köyler de dahil olmak üzere ilçede oldukça önemli işler yapılmış olmasının sevindirici bir olay olduğunu, Cumhuriyetin Kuruluşu ile aynı tarihte (1923) kurulan Pınarhisar İlçesinin tarihine yakışır bir şekilde tamamen oturuşmuş ve gelişmiş bir durumda olduğunu ve Trakya İnsanının Vatanına-Milletine sahip çıkan yapıda olduğunu sözlerine ekledi.



İlçede okul sayısının çok oluşunun Eğitim açısından sevindirici olduğuna da dikkat çeken Kaymakam GÜLERYÜZ Yüksek Okul'un Akıbeti Konusundaki düşünceleri ile Yüksek Okulla ilgili beklentileri olanların yüreğine bir nebze de olsa su serpti. Yüksek Okulun İnşaatının tamamlanıp yeniden Pınarhisar'da faaliyetini sürdürmesi için ne gerekirse yapılacaktır" diyen Kaymakam GÜLERYÜZ, Yüksek Okul Meselesinin yalnızca Devletin İmkanları Dahilinde çözülemeyeceğine de değinerek; "İlçede herkes birlik olmalı, vatandaş, idareci hep birlikte elele vererek Yüksek Okulu geri getirip, hem ilçenin Eğitim Seviyesinin daha da yükselmesini sağlayıp, hem de ülkeye faydalı olunacağını ifade etti. Öte yandan Kaymakam GÜLERYÜZ ileriki günlerde Edirne'ye giderek Yüksek Okul ile ilgili Rektörle bir görüşme yapacağını da sözlerine ekledi.
Süleyman KARAEL
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 17:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
crazy gacal IP: 88.238.3.xxx Tarih : 18.02.2007 03:00:20
yenı gorewınde basarılarını temennı ederım ınsallah hersey gonlunuzce we ıstedınız gıbı olur oğuz özcan