7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Istranca Kampı'nda Sürpriz Karşılaşma

Kırklareli Istranca Gençlik İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü'nün Istranca eteklerinde Dupnisa Mağarası civarında yaptıkları kampta sürpriz bir gelime yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Kırklareli Istranca Gençlik İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü üyelerinin, Kırklareli Beypınar'dan yola çıkarak Dupnisa Mağarası'nda sonlandırdıkları yürüyüşün ardından, aynı yerde kamp kurdukları anda Trakya Üniversitesi Yüzey Araştırma Ekibi ile karşılaşmaları ilginç görüntülere sahne oldu. Trakya Üniversitesi Yüzey Araştırma Ekibinde yer alan Prof.Dr.Engin Beksaç'ı karşılarında görünce oldukça sevinen grup, başkanları Taner Erşen aracılığı ile Prof.Dr.Beksaç'tan bilgilerini kendileri ile paylaşması ricasında bulundalar. Grup Başkanı Erşen'i ve dolayısıyla grup üyelerini kırmayan Prof.Dr.Beksaç verdiği tarihsel bilgiler ile herkese zevkli anlar yaşattı.

Bu arada Trakya Üniversitesi Yüzey Araştırma Ekibi'nde yer alan ve aynı zamanda ekip komiserliği görevini yürüten bir başka isim Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Arkeolog Murat Arık da grup üyelerini bilgilendirdi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:08:09
Güncelleme :20 Eylül 2007 Perşembe 12:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?