6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Karadeniz'de yük gemisi battı

Karadeniz'de, Komor Adaları bayraklı bir gemi battı. 1832 grostonluk ''Magic'' isimli geminin, İğneada Koru Burnu yakınlarında battığı bildirildi. Gemide bulunan mürettebattan 6’sı Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından kurtarıldı. Halen 4 denizcinin kayıp olduğu ifade ediliyor. 

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cospas-Sarsat sisteminden alınan tehlike sinyali ile Komor Adaları bandıralı, 1832 grostonluk bir yük gemisi, Kırklareli'ne bağlı İğneada Koru Burnu'nun 2 mil güneyinde battı. 

Magic isimli gemide bulunan personelin, filika ile gemiyi terk ettikleri açıklanırken, olay mahalline intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait TCSG 106 ve TCSG 90 botları, kazazedeleri kurtarma çalışmalarına devam ediyor. 10 mürettebatı bulunduğu bildirilen geminin çimento yüklü olduğu dile getirildi. Şu ana kadar gemide bulunan 6 personele ulaşılırken, 4 denizcinin halen kayıp olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. 

Olayın meydana geliş nedeni ise henüz netlik kazanmadı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 09:16:20
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 09:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?