30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Karar vatandaşın!

12 Aralık 2008 cuma günü saat 16.00 sularında Salih Bilinmez Caddesi üzerinde yaşanan trafik kazasında 39 LL 712 plakalı araç aniden caddeye çıkınca, kendini 59 FF 366 plakalı aracın önünde buldu ve çarpışma kaçınılmaz oldu.

Çarpışmanın etkisiyle duyulan şiddetli ses üzerine olay yerine gelen meraklı vatandaşlar; isimleri öğrenilemeyen iki araç sürücüsünün "sen haklısın, ben haklıyım" münakaşasına müdahale ederek aracı olmaya çalıştılar. Ama bir şey eksikti.

Yeni çıkan trafik yasasına göre yaşanan trafik kazalarında araç sürücüleri, trafik polisinin müdahalesi olmadan aralarında gerçekleştirecekleri protokolle anlaşma sağlayabileceklerdi.

Ancak Pınarhisar’da yaşanan olayda iki araç sürücüsü de hiç bir anlaşma protokolüne imza atmadan, vatandaşın ağzına bakarak araçlarını kaza yerinden kaldırdılar ve sanayiye tamire çektiler. 

Son anda olay yerine gelen trafik ekibi sanayiye gitmek üzere anlaşan araç sürücülerine çarpışmanın etkisi ile araçlardan kopan parçaları ima ederek; “pisliklerinizi toplayın, böyle bırakırsanız cezayı yersiniz.” demekle yetindi. 

Süleyman Karael/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 09:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?