30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kavakdere'ye Atatürk Kütüphanesi

Kırklareli'nin Kavakdere köyünde Atatürk Kütüphanesi açıldı. Vali Hüseyin Avni Çoş, açılışa katılan bayanlara seslenerek en az erkekler kadar kütüphaneden faydalanmalarını umduğunu söyledi. 

Merkeze bağlı Kavakdere köyünde valiliğin katkılarıyla kurulan Atatürk Kütüphanesi'nin açılış törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kavakdere Köy Muhtarı Vedat Dengiz ve köylüler katıldı. Kavakdere köyünün diğer köylere göre örnek bir çalışma sergilediğini ifade eden Vali Coş, vatandaşların derdinin kendi derdi olduğunu ifade ederek,

"Bu nedenle geçtiğimiz yıl bir karar aldık. 'Bütün köylerimizi en azından köy meydanlarını çamurdan kurtaralım, buraları çağdaş bir görünüme kavuşturalım. Bu nedenle köylerimize meydan düzenlemesiyle parke taş döşemesi yapalım' dedik ve geçen yıl hemen hemen her köyümüzde bunu gerçekleştirdik. Şu anda üzerinde bulunduğumuz ve töreni gerçekleştirdiğimiz meydan da bizim bu çalışmalarımızın eseri. Sizler hizmetlerin en iyisine layıksınız. Bu hizmet de buraya çok yakışmış. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum ve sizlere de hayırlı olsun. Bir hüner, bir marifetin toplumda değer bulabilmesi için o toplumda itibar görmesi lazım. Aksi takdirde bir kıymeti olmaz. O yüzden kütüphane konusunda, kitap konusunda büyük bir gayret sergilenmiş. Özellikle bu törene teşrif eden hanımefendilere de teşekkür ediyorum. İnşallah bu kütüphanemizin aydınlanma yolunda, medeniyet yolunda, demokrasi yolundaki çalışmalarımızın, çabalarınızın içinde olan hanımefendilerin bu kütüphaneden de en az erkekler kadar, daha fazla yararlanmalarını umuyor ve temenni ediyorum. Dolayısıyla yetiştirdikleri evlatları daha bilgili, daha donanımlı yetiştirmelerini umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kavakdere Köy Muhtarlığı Atatürk Halk Kütüphanesi'nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kavakdere Köy Muhtarı Vedat Dengiz ise, yazıları kalıcı hale getirmek, köy halkını okumaya teşvik etmek ve geleceğini garantiye almak için bir kütüphane açmaya karar verdiklerini ve kütüphanenin hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, folklor gösterileri gerçekleştirildi. Vali Coş, köy halkını da yanına alarak, Muhtar Dengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile Kavakdere Köy Muhtarlığı Atatürk Halk Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini keserek kütüphaneyi hizmete açtı. 

Kütüphaneye valilik olarak her zaman destek yapacakları sözünü veren Vali Coş, kütüphaneye 100 eserden oluşan kitap hediye etti. Muhtar Dengiz de, Vali Coş'a Türk bayrağı hediye ederek teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:59:58
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 16:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emine Turhan IP: 78.183.211.xxx Tarih : 5.04.2008 20:55:22

Emeği geçenlere ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu gibi katkıda bulunan diğer kişi ve kişilerin emeğine ve ellerine sağlık.Bilgi paylaştıkça çoğalır.Bilginin paylaşıldığı bir yer olması dileği ile.