8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Kaymakam Özmen, hız kesmiyor

Pınarhisar İlçe Kaymakamı Mevlüt Özmen ikinci kez görev aldığı Pınarhisar'da herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyor.

Özellikle Eğitim ve Eko-Turizm konusunda ilçeye çok şeyler kazandırmak niyetinde olduğunu belirten Kaymakam Özmen, "bundan böyle haber sütunlarında herkes Pınarhisar ile ilgili iyi şeyler, olumlu gelişmeler okuyacak" dedi.

Hayatındaki başarılı tecrübesini hiç yılmadan Pınarhisar için kullanan ve bu yöndeki çabaları gözlerden kaçmayan Özmen, Pınarhisar'ı ilgilendiren her alanda gerçekleştirdiği girişimleri ile herkesin takdirini topluyor.

"Hangi konuda olursa olsun kapımız herkese açıktır" diyen İlçe Kaymakamı Özmen görev süresince tüm personeli ile özverili olarak mücadele edip, Pınarhisar için yapılması gerekenin en iyisini yapmak niyetinde olduklarını sözlerine ekledi.

Hayatı başarılarla ve maceralarla dolu

Hayatı botunca her alanda birçok başarıya imza atan Pınarhisar İlçe Kaymakamı Mevlüt Özmen'i tanıyacak olursak;

1977 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde doğdu. İlkokulu burada bitirdi. Ortaokul ve lise eğitimlerine ise İstanbul'da devam etti. 1995 yılında Gaziosmanpaşa Plevne Lisesini bitirip ertesi yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kaydoldu.

1998 Yılında açılan yetenek sınavını kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Gösteri Sanatları Merkezi'nde eğitim görmeye başladı. İki yıl süren yoğun program sırasında Tarık Zafer Tunaya ve Muammer Karaca sahnelerinde birçok oyunda rol aldı.

17 Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrasında depremzedelerin rehabilitasyonu çalışmalarına katıldı.

2000 yılında okumakta olduğu "Tiyatro Oyunculuğu Bölümü”nü başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Aynı yıl Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

Üniversite sonrasında medya sektöründe çalıştı; ulusal bir televizyonda haber muhabirliği ve bölgesel bir radyo istasyonunda ise radyo program ve sunuculuğu yaptı.

2002 yılında girmiş olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak 2003 Şubat ayında Tokat Kaymakam Adayı' olarak göreve başladı. Kırklareli'nin Pınarhisar, Kofçaz İlçeleri ve Amasya İli Göynücek ilçesinde Kaymakam ile Tokat'ın Pazar ilçesinde Kaymakam vekilliği yaptı.

2004 yılında gittiği İngiltere Leicester Üniversitesinde bir yıl boyunca dil ve kamu yönetimi kursu gördü. Türkiye dönüşünde Yazdığı Türk Kamu Yönetiminde Yüksek İdarecilerin Yetiştirilmesi' teziyle kaymakamlık kursunu bitirdi.

İçişleri Bakanlığının müşterek kararnamesi ile 27/10/2007 tarihinde göreve başladığı Artvin ili Yusufeli İlçesi Kaymakamlığından, 16 09 2009 tarihinde Pınarhisar İlçe Kaymakamlığı görevine 2.kez başlayan Mevlüt ÖZMEN, S.Mihrace hanımla evli ve bir çocuk sahibi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bu arada Pınarhisar İlçe Kaymakamı Mevlüt Özmen ile ilgili önemli bir not; Amasya Göynücek'te görev yaparken kendsi için belki unutulmaz bir macera, belki de adeta bir dönüm noktası olan trafik kazası sonrası hurdaya dönen makam aracından sağ çıkması hem Pınarhisar için, hem de ülkemiz için değerli bir insanın hizmetlerinin devam edeceğinin, belki de hayatında yepyeni bir sayfanın açılmasının göstergesi olarak tarih sayfalarındaki yerini koruyacak.

 

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 18:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkıdır hakka IP: 78.183.83.xxx Tarih : 26.02.2010 10:02:38

 başarılı olacağına inanıyorum kaymakam beyin.  halkın içinden gelen biri.  yeni görevinde başarılar dilerim.  internet sitesinde doğrudan görüşebileceğimiz bir mail veya hattı var mı?