30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kazandığı tazminatı 3 yıldır alamadı

Kırklareli'nde Kavaklı Belde Belediyesi'ne ait otobüsün devrilmesi sonucu bir ayağı kısmi felç olan ve belediye hakkında açtığı tazminat davasını kazanan Şerif Akman 3 yıldır tazminatının ödenmesini bekliyor.

Bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışan Şerif Akman (38), yaptığı açıklamada, 8 yıl önce Kavaklı Belediyesi'ne ait otobüs ile Kavaklı'ya giderken otobüsün devrilmesi sonucu ağır yaralandığını söyledi.

Kaza sonrası 2001 yılında belediye aleyhine tazminat davası açtığını ifade eden Akman, mahkemenin, 2005 yılında belediyeyi yasal faizleriyle birlikte 454 bin YTL tazminata mahkum ettiğini belirtti. Akman, şöyle devam etti: “Faiziyle birlikte 454 bin YTL olan tazminatımı 3 yıldır alamıyorum. Belediyenin bütün mallarına ve gelirlerine haciz koydurmama rağmen bugüne kadar yaklaşık 12 bin YTL ödeme yapıldı. Şu anda tazminatın faiziyle birlikte ne kadar olduğunu bilemiyorum, faizinin hesaplanması gerekir. Sanırım yaklaşık 600 bin YTL'yi bulmuştur.”

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç da belediyenin mahkemenin hükmettiği tazminatı ödemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Bu nedenle yaklaşık bir yıl önce Edirne İdari Mahkemesi'ne karşı dava açtıklarını anlatan Tunç, şunları kaydetti: “Dava süreci devam ediyor. Sanırım bir iki ay içerisinde sonuçlanır. Ben, belediyenin hak ve çıkarlarını korumak zorundayım. Belediyenin bütçesi 2 milyon 200 bin YTL. Bu arkadaş ile anlaşma yoluna gittik. Kendisiyle belediye meclis üyelerimizle birlikte konuştuk. Kendisine (Gel anlaşalım, bu çok yüksek bir para, bunu veremeyiz) dedik. Önce düşüneyim dedi, sonra vazgeçti.

Belediyenin bütün malları ve gelirleri hacizli. Bundan son derece rahatsızım. Bu kardeşimiz için de üzülüyoruz. Bir yerden bir para geldiği zaman para kasamıza değil hacze gidiyor. Hurdada bulunan bazı araçlarımızı bile satamaz duruma geldik. Biz de davanın bitmesini istiyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:17:02
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 15:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?