6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

Kırklareli doğalgazla ısınacak

İlimizde ikibuçuk ay önce başlatılan doğal gaz çalışmaları son hızla devam ediyor. Karakaş ve Bademlik Mahalleleri’nde başlatılan bu çalışma hemen hemen bitmek üzere. 

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.ş. ışletme Müdürü Halil Ay ve ıdari ışler Sorumlusu Zafer Korkut’un verdikleri bilgilere göre; “ılimizde Doğal Gaz çalışmasının tamamlanmasına çok az bir süre kaldı. 

Ana hat ve dağıtım boruları da çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Dağıtım borularının 4’te 3’lük bir bölümü bitti. Artık ana hat borularımızı tamamlamaya çalışıyoruz.”“Bu tarihten itibaren artık 3 çalışma yapacağız. Bunlar dağıtım borularının tamamlanması, ana hat borularının tamamlanması ve şebekenin yürütülmesi olacak” şeklinde konuşan ışletme Müdürü Halil Ay, konuşmasına şunları ekledi; “Vatandaşlarımız bu kış da kömür kullanmaya devam edecek. Ancak 2007-2008 kışında tamamen faaliyete geçeceğiz. 

Ayrıca Vatandaşlarımızdan 5 yıl süre içerisinde abone olan müşterilerimiz abone ücreti ödemeyecekler. Vatandaşımız sadece iç tesisatını bizim sertifika verdiğimiz firmalar tarafından yaptıracak. Bir de sadece 159 YTL değerinde bir depozito ödeyecekler. Eğer vatandaşımız her hangi bir sebepten dolayı taşınır ve sözleşmesini iptal ederse, ödemiş olduğu bu 150 YTL’lik depozitoyu o tarihte hangi değerde olursa biz ona bu parayı geri veriyoruz. Ayrıca eğer bir bina yıkılıp yerine başka bir yapı yapılırsa aboneliği devam edecek. Bizim için herhangi kâr veya zarar durumu yok.” şeklinde konuştu. 

ışletme Müdürü Halil Ay sertifikalı firmalar hakkında da gazetemize bilgi verdi; “ınternet sitemiz olan www.trakyagazdas.com adresinden, yetkili ve sertifikalı firma olmak isteyen firmalar bizlere başvurularını yapabilecekler. Eğer firmanın siteden bize ulaşabileceği bir 
bilgisayarı yoksa da, bize gelerek burada kendisine vereceğimiz başvuru formunu doldurarak da işlemlerini yaptırabilirler” dedi. 

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.ş. ışletme Müdürü Halil Ay vatandaşlarımızı çok dikkatli olmaları konusunda uyararak; “Vatandaşlar lütfen ellerinde sertifika olmayan firmalara iç tesisatlarını yaptırmasınlar. Sertifikalı firmalar aracılığı ile yaptırırlarsa güvenlilik unsuru daha üst düzeyde olur. Ayrıca bizim tarafımızdan sertifika verilmiş firmalarca yapılan iç tesisatlar 2 yıl garantili olacak ve 15 ay sigorta yapılacak” şeklindeki açıklaması ile vatandaşı uyardı.
Kırklareli.net
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 13:47:12
Güncelleme :24 Ekim 2006 Salı 13:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?