3
Mayıs
2024
Cuma
KIRKLARELİ

Kırklareli en zengin üçüncü il

Türkiye’nin Sorunlarına Çözüm Konferansı sonuçlarına göre, Kırklareli'nin kişi başına düşen gelir açısından Türkiye'nin üçüncü ili olduğu belirlendi. Sıralamada ilk iki sırayı, Kocaeli ve Bolu paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Gür’ün Konferans Genel Koordinatörlüğü’nü yaptığı ve 81 ilin valileri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, sanayi ve ticaret odaları başkanları ile uzman kişi ve kuruluşların ortak çalışmasıyla 2 yılda gerçekleştirilen ’Türkiye’nin Sorunlarına Çözüm Konferansı’ başlıklı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’nin en gelişmiş ili İzmir, en az gelişmiş ili ise Hakkari olarak belirlenirken, Tunceli 81 il içinde 36. sırada yer aldı.

Eğitim, sağlık, altyapı hizmetleri, kentleşme ve daha birçok kriter dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonuçlarına göre; okuma-yazma oranı açısından birinci sırada İstanbul yer alırken, İstanbul’u Ankara ve Tekirdağ izliyor. Okuma-yazma oranı en düşük il ise Şırnak olarak belirlendi. Kişi başına düşen gelir açısından ilk 3 sırayı Kocaeli, Bolu ve Kırklareli alırken, en fakir il Ağrı oldu.

En yüksek kentleşme oranında, İstanbul birinci, Ankara ikinci, İzmir ise üçüncü sırada bulunurken, en az kentleşme oranına sahip il ise Bartın olarak belirlendi. Toplam suç sayısının nüfusa oranı açısından yapılan sıralamaya göre ise, suç oranı en yüksek il Gaziantep olurken, bu ili Antalya, İstanbul ve Ankara izledi. Suç oranı en az olan il ise Erzincan olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 15:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?