30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kırklareli Köftesi Patent almayı bekliyor

Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu Oda olarak daima Kırklareli Lokantacı esnafının yanında olduklarını belirterek, Kırklareli Köftesi’ni markalaştırmak için Patent almak üzere çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu ve Yönetimi, 03 Mart 2008 Pazartesi günü saat 20.00’de Lüleburgaz Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman ve Yönetimi ile yemekte buluştu. DörtleR Köftecisi’nde verilen yemeğe Cengiz Kurtişoğlu ile birlikte; Başkan Yardımcısı Saffet Çetin, Genel sekreter Yaşar kut, Yönetim kurulu Üyeleri Seyfi Öztrak, Osman İbiş, Gökhan Pınarbaşı ve Haydar Akalın ev sahipliği yaptı.

Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu tarafından verilen yemeğe; Lüleburgaz Lokantacılar ve Esnaf Odaları Başkanı Nihat Yaman ile birlikte 2. Başkan M. Ali Sezen, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Güner Akçay, İsmail Doyuran, Hasan Nüseyin Akbaş, Oktay Ohri, Ayhan Poluza ile Keskinkaya Kasabı sahibi Halit Keskinkaya katıldı.

Oda olarak Kırklareli’nde ilk defa kendi yönetimleri zamanında bu türden yemekler vererek toplantılar düzenlediklerini belirten Kurtişoğlu bu akşam yapılan toplantının 3. olduğunu belirtti. Bu yemekli toplantılarda odaların birbiri ile görüş alış veriyinde bulunduklarını ve sorunlarını dile getirdiklerini ifade etti. 2 ay evvel başlatılan Kırklareli Köftesi’nin markalaşması için Patent alma çalışmalarında resmen başvurunun yapıldığı müjdesini de veren Kurtişoğlu şimdi patentin alınması için gerekli olan 12-14 aylık bir bekleme süresine girildiğini ifade etti.

Cengiz Kurtişoğlu alınacak olan Patent ile birlikte bundan sonra Kırklareli Köftesi’ni yapmak isteyenlerin belirtilen şartlarda bunu gerçekleştirmesi gerekeceğini belirterek şunları kaydetti:

“Köftecilik artık Kırklareli’nde bir sektör halini aldı. Kırklareli’nde 60-70 tane Köfteci bulunuyor. Bu iş kolundan 250 civarında kişi evine ekmek götürüyor. Köfte satışı Kırklareli’nde günde 1-1,5 tona ulaştı. Kırklareli’ne Köfte Turizmi oluşmaktadır. Hafta sonu ilimize sırf Köfte yemeye gelenler var. Yani bacasız fabrika gibi bu sektör büyümektedir.

Bizde Oda olarak bu duruma fazla duyarsız kalamazdık. Bu sebeple Kırklareli Köftesi’ni markalaşma yoluna sokmak için ilk önce Patent almak için çalışmalarımızı başlattık. Destek Patent isimli Şirket ile anlaşarak Kırklareli Köftesi7ne patent alma çalışmalarımızı başlattık.

Başlattığımız çalışmalar kapsamında bizden; Menşe ve Mahreç coğrafi işaretine ait 15 adet Marka örneği ürünün Üretim Tekniği’ne ilişkin bilgiler istendi. Ürün tanımı, teknik özellikler (fiziksel, kimyasal ve benzeri ayın edici özellikler) kullanım şeklini açıklayan bilgiler (markalama, etiketleme işaretleme) Ürünün menşe ve mahreç işareti tanımının hangisine uyduğunu gösterir bilgi ve belgeler hazırlanıyor. Denetim esaslarıyla ilgili bilgiler ile birlikte ürünün kullanılacağı yöre alan veya bölgenin coğrafi sınırlarını açıkça tanımlayan ve belirleyen bilgi, belge ve 2 adet bölge haritası istendi.

Biz Oda olarak aynen; Maraş Dondurması, İnegöl Köftesi, Gemlik Zeytini, Bursa Kestane Şekeri, Edremit Zeytin Yağı, Edremit Kesik Zeytini gibi Kırklareli Köftesi’ni de tüm Türkiye çapında bir marka haline getirmek için ilk adımı Patent alma başvurumuz resmen yapılmıştır. Patent alma işi uzun süren bir süreçtir. İnşallah patenti alarak Kırklareli Köftesi’ni tüm Türkiye geneline tanıtıcağız”

Düzenlenen toplantıda böyle güzel bir müjdeyi almaktan son derece memnun kaldığını belirten Lüleburgaz Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman bunun Kırklareli için büyük bir kazanç olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Her ilin veya ilçenin meşhur olması gereken bir şeyi olması gerekiyor. Bizler Oda Başkanları olarak bir çok toplantı ve seminere katılıyoruz. Bizlere neyimizin meşhur olduğunu soruyorlar. Bizler bir türlü cevap evermiyoruz. Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası tarafından Kırklareli Köftesi adına yapmış oldukları Patent Başvurusu bizleri bu anlamda çok mutlu etmiştir. Bizde Lüleburgaz Lokantacılar Odası girişimlerde bulunmak için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızda başarılı olacağız. Tekrardan Başkan Cengiz Kurtişoğlu’nu böylesine güzel bir çalışma yaptığı için kutluyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?