7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kırklareli yollarına KÖYDES ödeneği

KIRKLARELİ'NE 3 MİLYON 280 BİN LİRALIK ÖDENEK GÖNDERİLDİ

Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Kırklareli'ne 3 milyon 280 bin liralık ödenek gönderildi.

Köylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacak ödenekle ilgili Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aydoğdu, Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Kırklareli'ne gönderilen 3 milyon 280 bin lira ödeneğin adil bir şekilde tüm ilçe kaymakamlıklarının çalışmalarına göre dağıtılacağını belirtti. Ödenekle bozulan ya da eksik olan köy yollarının da asfalt yapılacağı müjdesini veren Aydoğdu, "Bu sene ilimize Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 3 milyon 280 bin lira ödenek geldi. Bunu biliyorsunuz geçtiğimiz kış bütün Trakya olarak oldukça sert bir kış yaşadık, yağış oldu. Ancak her nimetin bir külfeti var. Bunun bir maliyeti de oldu bize. Köy yollarımızın hepsi asfalt ama birinci kat kaplama. Bu yağışlar yüzünden bu asfalt yollarımız harap oldu. Şimdi onların bakımına gireceğiz. Bir kısmını yeniden yapacağız. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bu 3 milyon 280 bin lirayı adil bir şekilde kaymakamlarımızın yaptıkları çalışmalar çerçevesinde bir çalışma programı çıkaracağız" dedi.

Vali Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Vize Kaymakamı Savaş Ünlü, Kofçaz Kaymakamı Cengiz Ayhan, Demirköy Kaymakamı İshak Çınar, Pehlivanköy Kaymakamı İdris Koç, kaymakam adayları Selçuk Yosunkaya ve Haydar Köktaş katıldı.

KIRKLARELİ'NE 3 MİLYON 280 BİN LİRALIK ÖDENEK GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 21:07:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?