30
Nisan
2024
Salı
KIRKLARELİ

Kırklareli'nden genç beyin göçü

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel; Kırklareli’nin %100’e yakınının eğitimli olduğunu ve Kırklareli’ndeki iş imkânsızlıkları nedeniyle Kırklareli’nin genç nüfus göçü verdiğini söyledi.

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı İş Adamı Turhan Altıntel; Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel; Kırklareli’nin ilçeleri arasında çok büyük gelişmişlik farklarının olduğunu belirtiyor.

Kırklareli’nde okuma-yazma oranının %99,5 olduğunu ifade ederken; “Genç nüfusumuz, eğitimli ancak iş imkânlarının Kırklareli’nde kısıtlı olmasından dolayı göç ediyor. Nüfusumuz yaşlanıyor” diyor.

Kırklareli’nde %80 kuru tarım yapıldığını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, 50 bin dönüm üzerinde mısırcılık yapıldığını, bağcılığın gelişmeye başladığını söyledi. Çiftçi ve aile sayısına göre tarım alanlarının dengeli olduğuna dikkat çeken Turhan Altıntel; “Tarımın milli gelir payı %50’lerden %15lere düştü” şeklinde konuştu. Genç ve eğitimli nüfusun çiftçilik yapmadığı için göç ettiğini söyleyen Altıntel, köylerden kentlere ve Kırklareli’nden diğer şehirlere göçün fazla olduğunu ifade ederek; sanayi alanında daha çok gelişme yaşanması gerektiğini kaydetti.

Kırklareli’nde tarımın önemli bir yer tuttuğunu belirten Altıntel; “Tarım önemli ancak, sanayi de gerekli. Kırklareli’nin konumu bu anlamda gelişmeye müsait. Tarım sanayisi Kırklareli’nde gelişirse isabetli bir karar alınmış olunur. Çünkü tarıma everişli topraklara sahip olan bir bölgede başka sanayilerin gelişmesi doğru olmaz. Tabiî ki diğer sanayilere de açığız. Ancak tarıma elverişli topraklarımız tahrip etmeyecek bir sanayiye elbette” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Gazetesi
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 09:01:37
Güncelleme :15 Şubat 2008 Cuma 10:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?