6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

KÖY-KOOP'a Bulgaristan'dan Konuk

Kırcalı'da faaliyetini sürdüren Rodopçanka Süt fabrikası yetkilileri Pınarhisar'a bağlı Poyralı Köyü sınırları içerisinde bulunan Istranca Sütevi'nde incelemelerde bulundular. 

Komşumuz Bulgaristan'ın Kırcalı Bölgesi'nde faaliyetini sürdüren RODOPÇANKA SÜT ÜRÜNLERİ Fabrikası Sahibi Rosen HAJİYSKİ ile beraberinde gelen Pazarlama ve Üretim Müdürleri ISTRANCA SÜT EVİ’ni ziyaret ettiler. KÖY-KOOP Başkanı Erdoğan KANTÜRER ve İşletme Müdürü Halit BAKAR tarafından karşılanan konuklara birliğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunuldu. ISTRANCA SÜT EVİ'ni gezen konuklara İşletme Müdürü Halit BAKAR tarafından teknik bilgiler verildi, ürünler tanıtıldı.

Daha sonra yapılan toplantıda, üretim tekniklerinin geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin arttırılması konusunda teknik düzeyde ilişkilerin sürdürülmesi, bilgi ve deneyim birikimlerinden karşılıklı yararlar sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı. 

Merak ettikleri Kaynarca Suları'nı görmek için Kaynarca'yı da ziyaret eden Bulgar Konuklara Kaynarca Belediye Başkanı Seyit UÇAN tarafından tanıtıcı bilgileri verildi.

KÖY-KOOP Başkanı KANTÜRER, yaptığı değerlendirmede; AB'ne girmiş bulunan Bulgaristan firmaları ile yapılan görüşmelerin Ülkemizin AB'ne giriş sürecinde yararlı olacağını belirterek, "Bulgart Firmasının KÖY-KOOP'a gösterdiği ilgiden memnun olduk, görüşmelerin amacı üretim tekniklerinin geliştirilmesi ve tüketicilere yeni ürünler sağlanmasına katkı sağlanmasıdır. Karşılıklı yarar ilkeleri içinde bu tür uluslararası ekonomik ilişkileri sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.

Süleyman Karael
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 00:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?