6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRKLARELİ

KÖY-KOOP'a Üye Oldular

Yeni kurulan kooperatifler KÖY-KOOP Kırklareli Birliği’ne ortak oluyorlar. Son aylarda Dereköy (Merkez), Düğüncülü {Babaeski) ve Evciler (Pınarhisar) köy kooperatifleri gerekli işlemleri tamamlayarak KÖY-KOOP Kırklareli Birliğine ortak oldular.

Birim kooperatifler büyük bir gayret ve kendi olanaklarıyla çalışma büroları ile süt evlerini düzenleyerek ortaklarının sütlerini pazarlayarak hizmet vermeye başladılar. Düğüncülü KÖY-KOOP ise köy pazarını da hizmete açarak ortaklarına temel tüketim malları sağlayacak.

Son yıllarda Çengelli, Alacaoğlu, Müsellim (Lüleburgaz), Sofuhalil (Babaeski) ve Erenler (Pınarhisar) köy kooperatifleri Kırklareli KÖY-KOOP’a ortak oldular. Beypınar (Merkez) köy k6operafifi de ortak olmak için başvuruda bulundu, gerekli işlemleri tamamlıyor.
KÖY-KOOP Başkanı Erdoğan KANTÜRER Dereköy, Evciler ve Düğüncülü kooperatiflerini ziyaret ederek yönetim kurulları ile görüşmelerde bulundu. Birim kooperatif yöneticilerini kutlayan ve teşekkür eden KÖY-KOOP Başkanı KANTÜRER; “Özgür kooperatifçiliğin en önemli örneklerinin sergilendiği ilimizde yeni ortak olan kooperatiflerle birliğimiz günden güne daha da güçleniyor. Ülkemizin AB’ne girme sürecinde üretici köylülerin kooperatifler ve KÖY-KOOP Birlikleri şeklinde örgütlenmeleri giderek önem kazanıyor. Kırklareli köylüleri KÖY-KOOP Kırklareli Birliği Modeli ile ülkemize ve dünyaya olumlu örnek oluşturuyor,” dedi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 11:59:03
Güncelleme :25 Ekim 2007 Perşembe 12:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?