1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRKLARELİ

Küçük esnafın işleri düşecek

Kırklareli Bakkal ve Perakende Esnaf Odası Başkanı Hikmet Ay, alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışının yapılamayacağına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile küçük esnafın zor durumda kalacağını düşündüklerini bildirdi.

Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alkollü içki satan tüm esnafın uygulamaya tepki gösterdiğini söyledi.

Büyük marketlere karşı direnmeye çalışan küçük esnafın sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Ay, düzenleme ile alkol satan küçük esnafın maddi ve manevi zarara uğrayacağını kaydetti.

Düzenlemenin uygulanmaya başladığını anımsatan Ay, şunları kaydetti :

"Bu yasa ile küçük esnafın işleri düşecek. Perakende içki satan bakkallarımız bunun yanında çerez yada çekirdek gibi yan ürünlerde satıyor. Dolayısıyla akşam 22.00'dan sonra kuru yemiş satışları da düşecek. Küçük esnafın kirası, vergisi, elektriği var. Gelir azalınca insanlar sıkıntıya girecek ve bu sıkıntı bütün giderlere yansımaya başlayacak. Küçük esnafın ekonomik şartları kötü. Düzenleme ile küçük esnafın zor durumda kalacağını düşünüyoruz.

Bu yasa dolayısıyla esnaflar çok büyük zarara uğrayacak. İçki satmayan esnaflar bu yasaya hiç bir tepki vermiyor. Hatta iyi olmuş diyenler de var. Ancak genel olarak bu yasaya büyük tepkiler var. Yasada perakende satış yapan esnaflara 22.00-06.00 arasında içki satışı yasaklanırken, meyhanelerde açık içki satışı serbest. Her ikisi arasında bir tezat oluştu ."

-"Hasılat düştü"

Tekel bayii Yusuf Erdinç, de küçük esnafın alışveriş merkezlerinin kapanmasından sonra satış yapabildiklerini belirtti.

Saat 22.00 ile 02.00 arasında alkol satışının yoğun olduğunu anlatan Erdinç, "Meyhanede, serbest bakkalda yasak. Müşteriler istediği yerde, istediği içkiyi içiyor ama neden bakkallarda satışı yasak. Ben küçük bir esnafım. Benim başka bir gelirim yok. Bütün müşterilerle akraba gibiyim. Düzenlemenin uygulamaya geçmesiyle hasılatım yüzde 90 düştü. Oturduğum ev ve dükkanım kira, çocuklarım var. Ben ne yapacağım" diye konuştu.  

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 17:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?