7
Mayıs
2024
Salı
KIRKLARELİ

Küçük Medine'nin dramı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde anne Sebahat Karabacak (42), kalp ameliyatının ardından konuşma, görme ve yürüme yetilerini kaybeden kızını eski sağlığına kavuşturabilmek için çaba sarf ediyor.

Nikahsız yaşadığı eşinden 7 yıl önce ayrılan Karabacak, doğuştan kalp hastası 7 yaşındaki kızı Medine'nin mart ayında geçirdiği kalp ameliyatının ardından, eski sağlığını kaybettiğini belirtti. Kızının ameliyat sırasında bir süre oksijensiz kalması sonucu görme, konuşma ve yürüme yetisini kaybettiğini ileri süren Karabacak, şöyle devam etti:

“Kızım 22 Mart 2010'daki bypass ameliyatından sonra yatağa mahkum oldu. Ameliyat sırasında bir süre oksijensiz kalmış. Şimdi ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor ne de görebiliyor. 7 yaşında olmasına rağmen altına bebek bezi bağlıyoruz. Medine hiç bir ihtiyacını kendi başına karşılayamıyor. Onu sıvı gıdalarla ve biberonla besliyorum. Çocuğu başkasına bırakıp çalışamıyorum da, elim kolum bağlı. Kızımın eski fotoğraflarına bakıyorum ve içim kan ağlıyor. Yaşıtları gibi koşup oynamasını, akranları ile okula gitmesini ve görmesini, konuşmasını çok istiyorum.”

Kardeşinin ve küçük sanayi sitesinde bir oto yıkama ünitesinde çalışan 15 yaşındaki oğlunun desteği ile evi geçindirmeye çalıştığını anlatan Karabacak, kızını ameliyat eden doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Karabacak, şunları kaydetti:

“17 yaşındaki kızım Melek parasızlık nedeniyle okula devam edemedi. 11 yaşındaki kızım Meryem bu yıl ilkokul 4. sınıfa geçti. Tek oğlum Muhammet, sanayide oto yıkama işinde, günde 10 lira yevmiye ile çalışıyor. Bazen iş oluyor bazen olmuyor. O da küçük yaşına rağmen çok çalışıyor. Güç şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Doktorlardan şikayetçi oldum. Geçtiğimiz aylarda dava açıldı. Kızımın eski fotoğraflarına bakıyorum ve içim kan ağlıyor.”

Çaresiz kadının kardeşi İbrahim Karabacak da simit satarak iki aileyi geçindirmeye çalıştığını ifade etti. Kendisinin evli ve 3 çocuk babası olduğunu vurgulayan İbrahim Karabacak, “Günde 10-15 lira para kazanıyorum. Bir yandan evin ihtiyaçlarını karşılamaya, bir yandan da ablama yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.
 

AA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 15:59:31
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 16:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?